avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Situatia este asa: In acest moment sunt insarcinata in 33 de saptamani ( data nastere 04 ianuarie). Am un contract de munca cu 8 ore pe perioada determinata care expira pe 16 noiembrie, un contract de munca cu 2 ore pe perioada nedeterminata, am primit stimulent de insertie pana in septembrie. Intrebarea mea este: pot sa intru in prenatal din cim de 2 ore? si cum se calculeaza indemnizatia?
Am mai mult de un an de cand sunt angajata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 12 Noiembrie 2015
1. In concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) puteti intra indiferent ce fel de contract individual de munca (CIM) aveti, cu timp normal sau partial de munca.

2. Indemnizatia are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care solicitati concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Cum ar fi mai bine in cazul ccc: sa intru in somaj sau sa raman angajata? alinadrapa alinadrapa Situatia mea sta in felul urmator: Sunt angajata la o firma cu 2 ore/zi si un salariu lunar de 250 lei brut din 28 februarie 2011. De la 31 mai sunt angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)