avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de Munca

Buna ziua!
Angajatorul pentru care lucram de cca 20 de ani cu contract de munca
pe perioada NEDETERMINATA, a lua hotararea sa ne faca
lichidarea la zi, apoi sa ne demita de la societatea la care lucram
urmand sa ne angajeze pe perioada DETERMINATA la o noua societate
creata de curand. In aceasta situatie sunt cca 300 de salariati!
Se zvoneste ca ni se va da sa ne semnam demisia.
Este legal ce face angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 12 Noiembrie 2015
Nu este legal. In lipsa demisiei dvs. ar trebui sa procedeze la concediere colectiva. Daca firma noua preia contractile firmei vechi, contractual trebuie sa fie tot pe perioada nedeterminata.
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

2. Salariatul care a demisionat , in conditiile mentionate mai sus, va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)
Demisie Coriina111 Coriina111 Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)