avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desi programul de lucru este de 8 ore,se obliga a se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desi programul de lucru este de 8 ore,se obliga a se sta inca aproape 8,voluntar

Am ajuns la disperare!De ce sa fiu nevoita sa tac,sa rabd,pt. ca nimeni nu zice nimic?Daca am sa zic ceva ,a doua zi ma da afara.Altii mai curajosi si-au dat ei singuri demisia,nemaiputand deloc,suporta aceste batai de joc.Intru la servici la ora 12,la tura de dupa-masa.La ora 20 semnez,semnam, condica de plecare acasa,dar nu plecam ,pt. ca suntem tinuti pana la 2,3,sau uneori pana dimineata,obligatoriu,fara pachet,rupti de oboseala,pe motiv ca mai sunt multe comenzi de onorat,iar condica o semnam sa nu fie dovezi ca am stat la ore suplimentare,dar borderourile emise in toiul noptii ,nu au ora pe ele?dar cine sa le verifice,pt. a ne crede??Aseara mi s-a dat drumul la ora 3 dimineata,in seara asta aceeasi poveste,toata saptamana se v-a intampla la fel,poate chiar mai rau.Si toate astea se intampla intr-un mare depozit bucurestean,de medicamente,care este pe locul 5 in top,cu profituri enorme,dar care isi bate drastic joc de angajati.Se pleaca si se vine pe rupte.De ce sa fiu nevoita sa plec,am fost mereu corecta,nu am lipsit,nu am intarziat,imi place ce fac,dar de ce isi bat asa joc de noi,sa ne faca sa ne luam campii???Oare pe astia nimeni nu ii controleaza???Sambata ,uneori la serviciu,dar nu vezi nici bani ,nici liber,pur si simplu ,voluntar.Si acum ultima mare durere,ce fura altii,esti obligat sa semnezi sa ti se opreasca din salariu,fara sa iti demonstreze cu nimic ca tu esti vinovat pt.acel lucru urat.NU VREAU SA PLEC DE AICI,IMI PLACE CE FAC,MA STIU CORECTA,DAR NU MAI SUPORT CE FAC ASTIA CUNOI SI NIMENI NU LE FACE NIMIC!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:33, 22 Iulie 2009
Da din pacate realitatea romaneasca:((, ati putea incerca o plangere la ITM, sesizand toate aceste nereguli foarte grave, din pacate angajatorul d-v e si foarte viclean si isi acopera toate actiunile ......dar nu cred ca va poate afecta o plangere la ITM, daca considerati pute-ti s-o faceti chiar anonima.....in rest mult succes
1. ITM nu raspune la anonime. Asa e legea. Aveti dreptate, multi angajatori din Romania exploateaza, in sensul strict al cuvantului, pe salariati, pana la epuizare, fara sa le pese de respectarea legii.
2. Faceti o sesizare la ITM, va dati numele si adresa. Corpul de control va verifica cele spuse de dvs. si o sa va dea un raspuns in scris, pe adresa dvs., cu ce s-a constatat si ce masuri s-au luat. Tot prin lege, ITM nu are voie sa dezvaluie numele celui care a facut sesizarea.
Mult succes!
Solicitati in mod expres in acea sesizare ca doriti ca datele dvs. personale sa ramana confidentiale.
Inspectorii ITM au obligatia , prin lege, să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.

Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit OG nr.27/2002.
Doamne simt ca innebunesc,nimeni nu zice nimic,oare colegii mei au innebunit cu totii??Aseara ne-a dat drumul la 2 noaptea,in seara asta cred ca ne prinde dimineata! Doamne,atat de mare ne este frica ,ca o sa ramanem fara slujba???Toata lumea tace si suporta?? Eu una simt ca cedez,dar ce sa fac de una singura??Aseara am trimis un mesaj chiar si la ITM,mi-am consultat emailul dar nu am gasit nici un semn ca ar fi primit mesajul,macar sa ma mai intrebe vreo informatie ceva. Asta e ditamai distibuitorul,pe locul 5 in top,cred ca e plin de aparatori de marsavii! Doamne,ce sa fac?? Daca incep de una singura sa zic ceva,desi simt ca si colegilor mei nu le convine situatia,dar ei se feresc sa zica ceva,maine o sa imi zica sa imi dau demisia,la fel cum au procedat si cu altii,care au comentat nemultumirile,nedreptatea. Oare ce sa fac??Vorbesc sau plec! Cred ca asta ar fi singura solutie.

Alte discuții în legătură

Strigator la cer!pana si itm a ajuns sa fie corupt in aceasta romanie tot mai murdara!oare a mai ramas ceva necorupt in aceasta tara??? Gyna Gyna Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am ... (vezi toată discuția)
Salut. este normal sa semnez condica de prezenta la lucru la ... mariangozma mariangozma Salut. Este normal sa semnez condica de prezenta la lucru la ora 8AM insa eu la 7 si 15 AM sa fiu deja la sediu, schimbat in hainele de munca si imediat dupa ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)