avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol

Buna ziua,
Am o nelamurire...
O societate vrea sa vanda un teren.Are incheiat contract de arenda cu alta societate iar in contract este stipulat ca "Prevederile referitoare la exercitarea dreptului de preemptiune cuprinse la art. 1730-1739 din codul civil nu sunt aplicabile, arendasul renuntand in mod expres si irevocabil la dreptul de preemptiune cu privire la teren. in acest sens, arendatorul poate vinde su instrainain orice alt mod terenul catre parti, ifara a fi necesar acordul Arendasului si fara respectarea dreptului de preemptiune al acestuia".
Eu inteleg prin asta ca daca arendasul depune comunicare de acceptare la terenul pe care SC il vinde el nu mai este preemptor, SC putand sa vanda cui vrea in caz ca nu sunt alti preemptori(coproprietari-vecini) corect?

Cel mai recent răspuns: Alexandralu , utilizator 11:42, 12 Noiembrie 2015
Arendasul nu mai trebuie sa dea nici un alt acord.
Daca nu mai sunt alti preemptori, se vinde liber.
intre timp el a depus comunicare de acceptare scriind pe cerere ca este premmptor in baza contratului ...ce trebuie sa faca primaria ? sa-i trimita la arendas o adresa prin care il instiinteaza ca conform pct.X din ctr de arenda el renunta la dreptul de preemptiune?

Buna ziua,
Am o nelamurire...
O societate vrea sa vanda un teren.Are incheiat contract de arenda cu alta societate iar in contract este stipulat ca "Prevederile referitoare la exercitarea dreptului de preemptiune cuprinse la art. 1730-1739 din codul civil nu sunt aplicabile, arendasul renuntand in mod expres si irevocabil la dreptul de preemptiune cu privire la teren. in acest sens, arendatorul poate vinde su instrainain orice alt mod terenul catre parti, ifara a fi necesar acordul Arendasului si fara respectarea dreptului de preemptiune al acestuia".
Eu inteleg prin asta ca daca arendasul depune comunicare de acceptare la terenul pe care SC il vinde el nu mai este preemptor, SC putand sa vanda cui vrea in caz ca nu sunt alti preemptori(coproprietari-vecini) corect?
Intre timp el a depus comunicare de acceptare scriind pe cerere ca este preemptor in baza contractului de arenda ...ce trebuie sa faca primaria ? sa-i trimita la arendas o adresa prin care il instiinteaza ca conform pct.X din ctr de arenda el renunta la dreptul de preemptiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren arabil costel24 costel24 doresc sa cumpar un teren arabil pe care am un contract de arenda dupa afisarea intentiei de vanzare trebuie sa treaca neaparat 30 de zile dat fiind faptul ca ... (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)