avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imartire apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imartire apartament mostenit

Buna ziua ! Ce presupune un proces de iesire din indiviziune apartament ? Ce cheltuieli presupune ? Suntem doi mostenitori cu cate 19 % (total 38 % ) care dorim sa initiem procesul impotriva celui care detine 62 %. Daca nu suntem de acord cu suma stabilita in proces pentru despagubirea noastra, putem cere vanzarea apartamentului ?
Presupune taxa de timbru si onorariu avocat.
Se poate face o expertiza sa stabileasca valoarea imobilului. Daca nu sunteti de acord cu valoarea stabilita de expertul anevar, o contestati.
Daca nu are bani sa va dea cel cu 62%, se va vinde imobilul, fie prin buna invoaiala, fie la licitatie.
Multumesc. In ce procent se calculeaza taxa de timbru si din ce valoare ?
Valoarea impozabila, procentul variaza intre 1 si aprox. 8%.
La vanzare pierdeti din pret, mai bine negociati acum cu celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj proprietate cochintu cochintu buna ziua.as dori sa fiu ajutat sa aflu raspunsul corect la unele intrebari.am sa explic pe scurt situatia.exdista un apartament unde mostenitori sant ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire din indiviziune criso criso Buna ziua.In cazul unui teren de 1,5 ha,care ar fii costurile iesirii din indiviziune?Se poate realiza iesirea din indiviziune fara acordul celorlalti ... (vezi toată discuția)
Lesirea din indiviziune-cuantum taxa de timbru ddnely ddnely Buna ziua, Suntem doi proprietari a unui imobil in indiviziune compus din teren si constructii.Eu am o cota parte de 2/3 din teren si 2/3 din constructii iar ... (vezi toată discuția)