avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lesirea din indiviziune-cuantum taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lesirea din indiviziune-cuantum taxa de timbru

Buna ziua,
Suntem doi proprietari a unui imobil in indiviziune compus din teren si constructii.Eu am o cota parte de 2/3 din teren si 2/3 din constructii iar celalalt proprietar are o cota parte de 1/3 atat din teren cat si din constructii.Aceste parti au fost dobandite prin contracte de vanzare cumparare de la fostii mostenitori. Mentionez ca nu locuiesc la imobilul sus amintit si sunt obligata sa cer in instanta iesirea din indiviziune(pe cale amiabila nu este posibil).Intrebarile mele sunt urmatoarele:
La ce valoare se calculeaza taxa de timbru judiciar ?.Am obtinut de la administratia financiara prin certificat fiscal valoarea de impunere a constructiilor dar nu si a terenului.Mentionez ca adm. financiara nu dispune de valoarea de impunere pentru teren.Cum se calculeaza taxa in cazul acesta ? Cum trebuie sa procedez in continuare?
Taxa de timbru initiala se calculeaza la valoarea mentionata in certificatul fiscal obtinut iar ulterior in cazul in care nu ajungeti la o tranzactie pe parcursul procesului, se va efectua o expertiza prin care care se vor stabili loturile, valoarea imobilului si se vor face propuneri de lotizare/sulta urmând ca instanta sa va puna in vedere sa completati taxa de timbru (daca va fi cazul).
Adica dv. nu platiti impozit pe teren? Maaare minune! Obtineti asta in scris.
De ce spuneti ca nu se poate amiabil? Ati incercat sa faceti notificari si convocari oficiale si nu ati reusit? E pusa persoana in intarziere?
Va sfatuiesc ca sa incercati o negociere oficiala, ca altfel pierdeti multi bani si nervi in instante.
In conformitate cu legislatia in vigoare, cererile de partaj se taxeaza (taxa judiciara de timbru) cu o suma corespunzatoare unui procent de 3% din valoarea masei partajabile.

De asemenea, cel care contesta cota celeilalte parti, va plati o taxa judiciara de timbru calculata la valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timru adriana istrate adriana istrate Avem in proprietate eu si prietenul meu un apartament in cote de 1/2 fiecare cumparat in 2003 inainte de casatoria care a avut loc in 2005. Am divortat in Feb ... (vezi toată discuția)
Cat costa ? molita molita as dori sa stiu cam cat costa o iesire din indiviziune prin instanta ptr 4 coopr care nu au inca expertiza topo ? si daca taxele se platesc anticipat de cel ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar partaj ancahancu71 ancahancu71 Pentru partaj , taxa de timbru se calculeaza lavaloarea de impunere din certificatul fiscal sau in urmaunei evaluari la valoarea de piata a imobilelor ? (vezi toată discuția)