avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGEA 230/2007 ALEGEREA COMITETULUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGEA 230/2007 ALEGEREA COMITETULUI

adunarea generala nu a fost reconvocata in 10 zile de la convocare si nu s-a facut dovada anuntarii tuturor proprietarilor de reconvocarea adunarii generale. Hotararile luate in aeasta adunare reconvocata sunt legale?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 17:12, 22 Iulie 2009
Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.


In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.


Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica, in scris, tuturor proprietarilor.

Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

daca o hotarire este ilegala si nu a fost contestata in cele 45 de zile in instanta, acea decizie devine legala ? :stunned:
in acest termen se judeca dupa legea 230.dupa ..se judeca in conf cu codul civil.Aberatia este ca timp de cel putin 45 zile ilegalitatea se mentine cu titlu de lege.
Dar dupa anularea in instante se poate indrepta plangere penala impotriva presedintelui si a comitetului pt abuz ,fals,in functie de hotararea adunarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat conteaza votul in deciziile pe care le iau conducerea asociatiei de proprietari... monica g.f. monica g.f. Este vorba despre un bloc cu 63 apartamente si garsoniere si 10 spatii comerciale situate la parterul blocului .Acest bloc a avut un singur proprietar (o ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are dreptul sa ingradeasca spatiului verde din jurul blocului PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Buna ziua, 1.Asociatia de proprietari are dreptul sa ingradeasca spatiului verde din jurul blocului avand in vedere ca este "cota indiviza" fara acordul ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate articol adema1980 adema1980 Art. 26 din Legea 230/2007 priv asociatiile de proprietari a fost declarat neconstitutional prin decizia 670/2011. Acum ce se intampla cu dreptul ... (vezi toată discuția)