avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietari pe apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietari pe apartament

Buna ziua,dupa decesul mamei,eu si sora mea am intrat in posesia unui apartament cu 3 camere . Eu vreau sa ~l vand (avand in vedere ca sora are datorii la mine in urma decesului si intelegerea a fost ca mi ~i restitueste in momentul vanzarii imobilului ).Problema este ca ea (sora )nu vrea sa ~l vanda cu motivul ca cei interesati sa ~l cumpere nu ~i ofera pretul care il vrea ea !(tin sa precizez ca eu sunt de acord si cu un pret mai mic )Intrebarea mea este :ce se poate face in astfel de situatii ?Se poate cere iesirea din copropietate prin vanzare silita ?Tin sa mai precizez ca ea locuieste acolo de cand mama a murit,de acum 2 ani,eu locuiesc in afara ! Multumesc anticipat si astept raspuns .
In situatia dvs. cand nu va puteti intelege cu sora dvs. pe cale amiabila sa vindeti si sa impartiti banii respectivi, daca nu aveti certificat de mostenitor de la Notariat, o puteti actiona in judecata pe sora ptr. dezbaterea succesiunii mamei/a parintilor dvs.si pentru iesirea din indiviziune; daca aveti bani sa ii dati ptr partea ei, atunci cereti apartamentul si ii dati acesteia o suma de bani reprezentand dreptul ei (se numeste sulta); daca nu aveti acesti bani, bunul imobil intr-adevar se scoate la licitatie publica si banii astfel obtinuti se vor imparti intre dvs. si sora dvs.!
Puteți cere partajul bunului. În acest caz bunul se va atribui unuia dintre coproprietari, cu obligarea plății unei sulte către celălalt proprietar; sau se va vinde de comun acord sau la licitație și se vor împărți banii.
Având în vedere că locuiește în imobil de 2 ani, dacă sora dvs dorește, poate să solicite și să obțină atribuirea bunului, urmând să vă plătească diferența în bani ptr partea dvs de proprietate.
Eu va recomand sa negociati intai, sa aveti dovezi despre cheltuielile datorate de sora si sa negociati in sensul ca un proces va micsora si partea dv. si a surorii, asa incat e inutil, lung si costisitor si tot acolo se ajunge. Minus ceva bani pentru taxe, avocat, expertize si micsorare pret de vanzaree poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)
Iesire din coproprietate andra1299 andra1299 Buna ziua,dupa moartea mamei eu si sora am mostenit un apartament .Eu vreau sa cumpar partea sorei mele dar ea nu vrea sa-l vanda .In acest caz vreau sa cer ... (vezi toată discuția)
Refuz la vanzarea unui apartament mostenit niemetz niemetz locuiesc intr-un apartament pe care il detin impreuna cu sora mea ramas mostenire de la parinti. As dori sa vand acest apartament si sa imi iau altul cu ... (vezi toată discuția)