Buna ziua,dupa moartea mamei eu si sora am mostenit un apartament .Eu vreau sa cumpar partea sorei mele dar ea nu vrea sa-l vanda .In acest caz vreau sa cer iesirea din coproprietate si sa-i platesc partea ei care i se cuvine.Intrebarile mele sunt urmatoarele:1-Cine stabileste in acest caz pretul imobilului ?2-Cat poate dura un asemenea proces ? 3-Daca sora nu se prezinta in instanta sau nu raspunde la citatii cazul se poate rezolva oricum ?Sora poate sa refuze decizia care o ia avocatul ? Multumesc anticipat .
Buna ziua,
Puteti cere in instanta iesirea din indiviziune. Si de asemenea puteti opta pentru ca dv. sa ramaneti cu intreg apartamentul si sa-i platiti o sulta (o contravaloare in lei a partii care i s-ar fi cuvenit surorii, la pretul pietei).
Valoarea apartamentului se face pe baza unei evaluari a unui expert. N-as putea sa va spun cat va dura, nu toate procesele sunt la fel. Da, se poate judeca in lipsa ei daca nu se prezinta si nici nu-si trimite avocat s-o reprezinte.
Decizia carui avocat? al dv.? sigur ca poate sa refuze...dar nu poate refuza o hotarare a judecatorului in acest sens.
Avand in vedere ca eu locuiesc in afara tarii,pot face procura pe numele unei persoane de incredere care sa ma reprezinte in instanta ? Sau de ce nu,chiar o procura pe numele avocatului care o sa ma reprezine ?(se poate ?)