avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din coproprietate

Buna ziua,dupa moartea mamei eu si sora am mostenit un apartament .Eu vreau sa cumpar partea sorei mele dar ea nu vrea sa-l vanda .In acest caz vreau sa cer iesirea din coproprietate si sa-i platesc partea ei care i se cuvine.Intrebarile mele sunt urmatoarele:1-Cine stabileste in acest caz pretul imobilului ?2-Cat poate dura un asemenea proces ? 3-Daca sora nu se prezinta in instanta sau nu raspunde la citatii cazul se poate rezolva oricum ?Sora poate sa refuze decizia care o ia avocatul ? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: andra1299 , utilizator 22:51, 27 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti cere in instanta iesirea din indiviziune. Si de asemenea puteti opta pentru ca dv. sa ramaneti cu intreg apartamentul si sa-i platiti o sulta (o contravaloare in lei a partii care i s-ar fi cuvenit surorii, la pretul pietei).
Valoarea apartamentului se face pe baza unei evaluari a unui expert. N-as putea sa va spun cat va dura, nu toate procesele sunt la fel. Da, se poate judeca in lipsa ei daca nu se prezinta si nici nu-si trimite avocat s-o reprezinte.
Decizia carui avocat? al dv.? sigur ca poate sa refuze...dar nu poate refuza o hotarare a judecatorului in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Avand in vedere ca eu locuiesc in afara tarii,pot face procura pe numele unei persoane de incredere care sa ma reprezinte in instanta ? Sau de ce nu,chiar o procura pe numele avocatului care o sa ma reprezine ?(se poate ?)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca se poate, nu e obligatoriu sa va prezentati personal daca oricum veti fi reprezentat de avocat.
Buna ziua,ce costuri(aproximativ) sunt pentru un asemenea proces,pentru iesire din copropietate?cat dureaza un asemenea proces ? Un an,doi,trei.....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Iesire din copropietate andra1299 andra1299 Buna ziua,eu vreau sa cer iesirea din copropietatea unui apartament mostenit impreuna cu sora mea .Eu sunt de acord sa_i platesc sorei mele partea care i se ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Pavel1987 Pavel1987 Buna ziua, din nefericire pentru mine si familia mea intampin o problema legata de un apartament cu 3 camere, dupa cum urmeaza: Apartamentul in cauza a fost ... (vezi toată discuția)