avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii chirias persoana juridica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii chirias persoana juridica

Buna ziua,
Am inchiriat un apartament, unui coafor. Nu stiam ca trebuie declarat ca spatiu comercial. Inainte au stat doar familii. Dar firma si-a inceput activitatea si continua de 2 ani. Acum m-a chemat la primarie pentru sanctiuni, pentru ca nu l-am declarat spatiu comercial.
Intrebare. Era obligatia mea? Si daca era cum a putut sa primeasca chiriasul autorizatie de functionare fara acest act?
Apartamentul e chiar la strada intr-un imobil cu mai multe apartamente inchiriate.
Cel mai recent răspuns: adriana2011 , utilizator 13:48, 19 Noiembrie 2015
Dv in calitate de proprietar detineti obligatia informarii autoritatilor despre inchirierea spatiului proprietate personala
Și cam ce articol din ce lege îl obliga sa anunțe primăria despre cedarea folosinței apartamentului?
Multumesc! Dar eu ca simplu om care nu sta toata ziua pe link-uri de legislatie, am anuntat prin depunerea contractului la administratia financiara. Normal era ,sa nu-i fi dat autorizatii de functionare cei de la primarie, ca nu era spatiu comercial. Ca daca mi se spunea ma duceam sa-l declar. Acum asta fac, iar actele sunt ca si cum as construi de la 0 apartamentul. Eu vroiam sa stiu a cui era obligatia...ca sa pot sa nu platesc ca prostul acum la primarie.
Multumesc, asta e, Romania noastra draga
Cum ati primit vestea de a va duce la primarie? Telefon, sms, email, in scris prin posta?
De unde stiti ca vor sa va sanctioneze si daca v-au scris in baza carei legi?

Faptul ca nu cunoasteti legislatia, nu va scuteste de raspundere.
In general, e bine sa stiti, nu numai in acest caz, proprietarul este raspunzator de tot ce se intampla in locuinta sa.

Cand ati facut contractul de inchiriere pe cine ati declarat cea de-a doua parte, persoana fizica sau persoana juridica (coaforul)?

La infiintarea coaforului, la inscrierea in Registrul Comertului, trebuia completat un formular cu semnaturile vecinilor din imediata vecinatate si semnaturile presedintelui asociatiei si /sau administratorului. S-a intamplat asta? Daca nu, inseamna ca functioneaza nelegal.

Primaria ar putea fi interesata de aceasta poveste, cu transformarea destinatiei spatiului, pentru incadrarea la o alta pozitie pentru impozitul local, dar si pentru calcularea caldurii la un alt pret.
Stiu ca postarea va fi eradicata pana ce vor canta cocosii... ( Doamne Iarta-ma ! ) ... iar incepem cu vecinii ???
... in economia Romaniei "vecinii" devin decidentii P.I.B. pe cap de locuitor ???
Vecinii nu au inteles ca uneori pensiile lor sunt platite din astfel de activitati imperialiste - reactionare ?

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt.trecere de la spatiu locativ la spatiu comercial! adriana2011 adriana2011 Buna ziua, Am un apartament intr-o casa pe care l- am inchiriat unui coafor. Dar nu poate functiona pentru ca nu e declarat spatiu comercial. Am umblat de am ... (vezi toată discuția)
E adevarat ca nu am voie sa inchiriez dintr-o casa doar 200mp, cu destinatie de spatiu comercial? adriana2011 adriana2011 Buna ziua, Am un apartament intr-o casa pe care l- am inchiriat unui coafor. Dar nu poate functiona pentru ca nu e declarat spatiu comercial. Am umblat de am ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru dora negrea dora negrea Buna ziua, din nou! Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca ... (vezi toată discuția)