avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia unei datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia unei datorii

Buna seara. Voi pune intr-o speta problema unui bun prieten, in speranta ca ma veti putea ajuta in legatura cu "minunatii" recuperatori de creante.
In 2010, X, a incheiat in incinta firmei unde lucra, un contract cu o banca pentru un card de salariu, la care beneficia si de o descoperire de card. In 2012, X a plecat din firma respectiva, in aprilie 2012 primind ultimul salariu pe acest card si facand utima tranzactie cu el, in momentul in care a scos banii respectivi, lasand o descoperire de 2000 lei. Timp de un an de zile banca nu l-a contactat pentru recuperarea datoriei, dar din 2013 a inceput sa fie contactat telefonic de o firma de recuperari de credite. I-a fost trimisa o singura adresa in aceasta privinta, adresa care nu a ajuns la el personal si tin sa mentionez ca a fost pur si simplu lasata in cutia postala. As dori sa stiu daca a intervenit prescriptia datoriei? In unele convorbiri telefonice, a mentionat ca va plati datoria, dar nu a semnat niciodata o confirmare. Daca prescriptia datoriei a intervenit, cum ar putea sa nu mai fie deranjat de recuperatori, in conditiile in care acestia nici nu respecta noile reguli aduse pentru firmele de recuperari de credite. Va multumesc anticipat, o seara buna!
Cel mai recent răspuns: cataed , utilizator 16:18, 13 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! Prescriptia nu intervine la 3 ani de la ultima activitate, daca banca nu intenteaza actiune in instanta, daca nu este confirmata datoria de catre debitor sau daca nu s-a facut nicio plata in interesaul bancii?
Ma refer la regulamentul de conduita conform caruia firmele de recuperari nu ar trebui sa sune mai mult de doua ori pe saptamana si in anumite intervale orare. Cei de la recuperari suna aproape in fiecare zi, la ore nu tocmai placute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta!? ccf_cristi ccf_cristi Buna seara! Numele meu este Cristi si problema mea sta in felul urmator: Buna seara! Problema mea sta in felul urmator: Tatal meu a incheiat un abonament ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii cosmin01ro cosmin01ro Buna ziua! Desi banuiesc ca aceasta problema a mai fost adusa in discutie in numeroase randuri pe forum, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)