avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere despagubiri formulata la CEDO de 2 ani- lipsa ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere despagubiri formulata la CEDO de 2 ani- lipsa raspuns

Am avut un proces in care am pierdut revendicarea unui teren , proprietatea mea , fiind construit pe teren o magazie demontabila apartinand primariei , a fost trecut ca domeniu public si nu am fost despagubita . Am facut la cedo pt despagubire de aproximativ 2 ani si nu am primit nici un raspuns . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ! Multumesc ! :)
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 08:34, 11 Februarie 2016
Cedo nu va acorda despagubirea, daca prin asta intelegeti valoarea lipsei de folosinta. Ci numai daune materiale si morale daca este cazul.
In orice caz dureaza ani de zile pana se primeste un raspuns.
Dacă nu ați primit nici un răspuns de la CEDO atunci faceți o cerere de informare cu privire la stadiul cererii,
Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra !
Stimat forumist,

Dacă nu ați primit un răspuns, ci doar o comunicare în care se arată că cererea dvs a fost înregistrată și nu ași primit nici o altă adresă ulterioară, există șanse reale ca aplicația dvs să fie admisibilă în principiu.

Conform uzanței, Decizia de admisibilitate în principiu însoțită de comunicarea cauzei - Expunerea faptelor și Întrebările puse Părților - se comunică mult mai târziu, mai ales că speța dvs nu este prioritară, cum sunt cele, de exemplu, în care se arată posibilitatea existenței unor rele tratamente.

În ceea ce privește despăgubirile pe care le-ați solicitat, se pot acorda de către Curtea Europeană sub forma daunelor materiale, evident dacă sunt astfel cerute și se argumentează corespunzător.

Cu stimă.
Poate dura si 5 ani - din pacate.

Alte discuții în legătură

Raspuns cedo ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am adresat o plangere la CEDO, prin Posta Romana. Estimez ca a ajuns la Curte la sfarsitul lui sep 2014. Stie cineva daca se trimite raspuns ... (vezi toată discuția)
Cedo raspuns geo-vem geo-vem Rog respectos un raspuns,am trimis de aproape 4 luni o cerere la CEDO,si nu am primit nici un raspuns,afara de confirmarea pe cartonul rosu ,aveti ideie ... (vezi toată discuția)
Cedo lefteria lefteria cum pot afla daca dosarul meu este pe rol la cedo? (vezi toată discuția)