avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze undeva cu acordul parintilor in timpul scoli are ceva?

Am si eu o intrebare! Daca un copil in varsta de 16 ani doreste sa se angajeze, cu acordul parintilor, in timpul scolii are ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 13 Noiembrie 2015
Minorul in varsta de 16 ani se poate angaja cu acordul parintilor ,dar nu poate lucra ore de noapte si nu poate efectua munci grele.Sunt anumite restrictii prevazute de Codul Muncii.
Daca doreste sa lucreze in timpul orelor scolare nu vad cum o sa mai continue scoala?
Minorul care a implinit varsta de 16 ani poate incheia c.i.m.fara acordul parintilor.

Art.13 C.mun.
(1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
....
Asadar, incepând cu vârsta 16 ani persoana fizică dobândeşte capacitate deplină de a încheia contractul de muncă.

Consider ca , un astfel de c.i.m.poate fi incheiat , cu conditia ca programul de munca sa fie situat in afara orarului scolar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minori ani123 ani123 Buna ziua - ma lamuriti va rog ca daca angajez un minor de 17 ani -ce trebuie trecut in contract de munca - ce acte am nevoie sa-i cer , in revisal daca se ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)
Job la vârsta de 16 ani Andrei Christian Andrei Christian Bună ziua, acum câteva luni am împlinit vârsta de 16 ani, și aș vrea să mă angajez într-o fabrica (cred că asta este) unde se lipesc piese ... (vezi toată discuția)