am primit un plic cu exacutare silita pt un debit restant in care mi se spune sa merg sa dau o declaratie la un birou executor judecatoresc in care sa spun ca venituri am si daca nu ma prezint imi da amenda intre 100 si 1000 lei,este legala acesta amneda?va multumesc mult
(2) Daca socoteste ca este in interesul executarii, executorul judecatoresc ii va cere debitorului, in conditiile legii, lamuriri in scris in legatura cu veniturile si bunurile sale, inclusiv cele aflate in proprietate comuna pe cote-parti sau in devalmasie, asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea, precum si pentru a-l determina sa execute de bunavoie obligatia sa, aratandu-i consecintele la care s-ar expune in cazul continuarii executarii silite. In toate cazurile, debitorul va fi informat cu privire la cuantumul estimativ al cheltuielilor de executare.
(3) Refuzul nejustificat al debitorului de a se prezenta ori de a da lamuririle necesare, precum si darea cu rea-credinta de informatii incomplete atrag raspunderea acestuia pentru toate prejudiciile cauzate, precum si aplicarea sanctiunii prevazute la art. 188 alin. (2).
188 Alte cazuri de sanctionare
(2) Nerespectarea de catre orice persoana a dispozitiilor privind desfasurarea normala a executarii silite se sanctioneaza de catre presedintele instantei de executare, la cererea executorului, cu amenda judiciara de la 100 lei la 1.000 lei.
Executare
kikitam
O persoana A a fost data in judecata de o alta persoana Z pentru o datorie ; aceasta persoana Z a castigat procesul si se indreapata asupra persoanei A cu ... (vezi toată discuția)