avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar sau mediator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar sau mediator

Buna ziua
As dori sa stiu daca in cazul unui divort la notar sau mediator am sanse sa-mi pastrez copii?Mentionez ca am un copil in varsta de 13 ani si unul in varsta de 4 luni.Eu sunt in concediu de ingrijire copil,nu detinem un imobil propriu iar in cazul unui divort nu as avea unde sa locuiesc.Acestea fiind date ce sanse am sa-mi pastrez copii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:35, 17 Noiembrie 2015
La notar trebuie sa fiti de acord cu toate aspectele. Altfel va trimite in instanta.
Incercati la mediator.
Insa si in instanta, daca va mutate la parinti, este ok, nu trebuie sa aveti imobil in proprietate.
Nu poate fi vb de mutarea la parinti,in cel mai bun caz la o ruda apropiata si de asta intreb daca nu cumva aceste conditii imi pot scadea sansele de a-mi pastra copii in cazul in care sotul(mai mult decat sigur) o sa ceara custodia copiilor.
Nu va scad sansele nici la ruda apropiata. Eventual sa faceti un contract de comodat. Custodia oricum va fi comuna, numai domiciliul va fi la dvs.
Multumesc mult.
Cel mai bine este să divorțați la notar dacă dvs și soțul vă puneți de acord asupra tuturor aspectelor. Dacă nu, atunci calea judiciară este mai potrivită.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor oanabaisan oanabaisan suntem casatoriti de 4 luni si dorim sa divortam din diferite motive...problema este ca avem un copil de 2 luni.eu nu lucrez si nu beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ana_mokdad ana_mokdad suntem casatoriti de aproximativ 5 ani si avem un copil de aproape 4 ani cum as putea sa divortez cat mai repede si copilul sa mi-l dea mie? (vezi toată discuția)
Custodia copilului + divort Rox. Rox. Bună ziua! Urmează să divorțez de soțul meu. In cazul in care fiecare dintre noi vrea sa aibă custodia copilului, dar nu comuna, actele de divorț se ... (vezi toată discuția)