avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire Divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire Divort

Buna ziua, unchiul meu este casatorit cu o persoana de sex feminin de nationalitatea rusa de circa 8 ani. Din cauza unor probleme, dumnealui a ajuns sa fie internat intr-un spital psihiatric si sunt sanse sa nu isi mai revina. Respectiva doamna a plecat din locuinta cand a vazut ca sotul este bolnav. Am decis cu familia ca acesta sa fie internat intr-un azil si pentru a nu mai avea drept la mostenire, dorim sa deschidem un divort in lipsa. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:41, 13 Noiembrie 2015
Dansul trebuie sa divorteze, nu dvs. pentru dansul.
Nu se poate face prin reprezentare, trebuie sa fie prezent la fiecare termen de judecata.
Conform art. 920 Cpc in faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

Se poate divorta prin urmare si daca partea nu este prezenta, numai ca in cazul dvs este vb de o afectiune psihiatrica si tb vazut ce discernamant mai are persoana in cauza. Posibil sa i se numeasca tutore ori curator si asa sa se introduca actiunea de divort. Va tb sa luati legatura cu un avocat care sa va explice in detaliu procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol judecare in lipsa Mariasa Mariasa Ma puteti ajuta cu un articol corect pentru judecare in lipsa ?? in cazul unei actiuni de divort!! Multumesc frumos!!! (vezi toată discuția)
Divort- declaratie de judecare in lipsa obrejaeu obrejaeu buna, poate sa imi spuna cineva,cum trebuie completata declaratia prin care imi exprim acordul ca sotia sa divorteze in lipsa? sau unde gasesc un model de ... (vezi toată discuția)