avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt separată în fapt de soț de aproape cinci ani. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt separată în fapt de soț de aproape cinci ani. Cum pot sa divorțez fără prezentare, și cât durează divorțul în astfel de cazuri?

Sunt separata in fapt de sot de aproape cinci ani. Cat dureaza divortul in astfel de cazuri?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:24, 7 Aprilie 2019
Nu durează mult un astfel de proces, având in vedere perioada îndelungată de timp în care sunteți despărțiți în fapt.
Luati legatura cu un avocat (recomandat sau de pe forum) sa va redacteze macar cererea de chemare în judecată, daca nu aveti resurse financiare si pentru reprezentarea în instanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti fi reprezentata in procesul de divort ( deci fara sa va prezenti la termene) , doar daca va aflati in una din situatiile prevazute de art.920 c.proc.civ.
Art. 920
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
...........................................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu doi minori c_onucu c_onucu Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat? Este ... (vezi toată discuția)
Divort- declaratie de judecare in lipsa obrejaeu obrejaeu buna, poate sa imi spuna cineva,cum trebuie completata declaratia prin care imi exprim acordul ca sotia sa divorteze in lipsa? sau unde gasesc un model de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa divortez. se poate divorta fara ca unul ... rosudaniela_85 rosudaniela_85 Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul dintre soti sa se prezinte in instanta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)