avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... suspendare pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

suspendare pensie anticipata

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca unei persoane pensionate anticipat i se poate suspenda pensia in cazul vanzarii unui apartament.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 13 Noiembrie 2015
1. Plata pensiei anticipata se suspenda numai in cazul in care pensionarul respectiv obtine venituri pentru care se retine contributia pentru pensie.

2. Din venitul provenit din vanzarea unui imobil nu se retine contributia pentru pensie deci nu se suspenda plata pensiei anticipate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea contributiei de somaj in cazul pensionarilor teo1980 teo1980 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Sunt o educatoare si am iesit la pensie anticipata din invatamant in 2009. In acest ... (vezi toată discuția)
Drept de munca la pensie anticipata adriana2608 adriana2608 Sunt pensionata anticipat si doresc sa stiu daca pot lucra cu contract de conventie civila. (vezi toată discuția)
Venituri realizabile de pensionarii cu pensie anticipata. Katona Katona Sunt pensionata anticipat. Pot realiza venituri din activitati independente? Daca DA in ce conditii? In ce suma? Unde este reglementat? Va multumesc. (vezi toată discuția)