avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

Toata suma care trebuia executata silit este de 5000 ron val totala pentru toate cele 18 apartamente , nu separat ,astfel ar fi revenit pe familie 277,77 ron.Executorul a ridicat 5000 ron de la fiecare locatar in parte astfel in loc de 5000 ,valoarea este de 5000x18,daca mai stiti cazuri vreau informatii,avocatul a depus deja contestatii,ma intereseaza caz similar pentru a vedea in ce masura acest executor a procedat corect si cum se returneaza banii,avocatul spune ca nu a mai intalnit situatie de acest fel,ar trebui sa apelam la protectia consumatorului sau massmedia?
La noi in tara numai asa se pot rezolva cele mai multe cazuri.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:01, 13 Noiembrie 2015
Pentru coerenta raspunsurilor,continuati in topicul initial deschis www.avocatnet.ro/content/for...
Autoritatea pentru protectia consumatorului nu se implica in solutionarea de astfel de situatii
In situatia in care platitorii au angajat aparator ales,nu se mai justifica demersuri la alte autoritati,urmand ca situatia sa se solutioneze in instanta de judecata
Se poate sesiza oficial uniunea nationala a executorilor judecatoresti
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator
O explicatie ar putea fi aceasta: executorul nu are de unde sa stie cati bani are fiecare proprietar in cont asa incat a cerut pentru ficare cont suma de executat.
S-a intamplat ca fiecare proprietar a avut bani si a rezultat situatia prezenta.

Ati luat legatura cu executorul ca sa cereti inapoi banii luati in plus?
Abia atunci cand refuza restituirea este vorba de un abuz.
Interesant si halucinant- suma recuperata este mai mare cu 1600%.

Onorariul executorului de cit este (pentru suma de recuperat de 5000 lei sau de 277/ apartament)?
Penalizari adaugate la suma de 5000 lei?

Se intelege ca a fost "recuperat" 90 000 lei in loc de 5 000 lei. Ceva nu suna corect aici. Poate o recitire a hirtiilor ar ajuta? Poate sint 500 lei?
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
sechelflorica a scris:
Un executor cum poate fi tras la raspundere daca face un abuz
eu impreuna cu locatarii suntem executati pentru o suma de bani,executorul ne-a luat la toti din cont suma executata in intregime,fara a tine cont ca suma ce trebuia excutata este de 10 ori mai mare,cum se poate recupera aceste sume luate pe nedrept.

Acest mesaj l-ati postat in alta discutie si nu ati mai revenit acolo.
Acest mesaj este neclar si nu se intelege nimic din el.
Ati fopst rugat sa dati amanunte. Ati deschis acum alta discutie dar nu lamuriti mai nimic.
Sa va ajutam cu intrebari si poate daca raspundeti, o sa putem dialoga.
Cele 18 apartamente sunt constituite in asociatie de proprietari?
Ati avut o datorie catre cineva, catre un furnizor, ati avut proces, l-ati pierdut?
Cat a hotarat instanta ca trebuie sa plateasca asociatia (daca exista)?
Ori instanta a hotarat ca fiecare proprietar sa plateasca sume egala, aceeasi suma ori a hotarat ca toti cei 18 sa platesaca o suma mare si aceasta trebuia impartita de cineva pe proprietari?
Toti cei 18 proprieatri au conturi individuale si au avut sume mai mari de 5000 lei fiecare din care executorul a luat cate 5000?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare zsoltyx22 zsoltyx22 Buna ziua .as avea o intrebare.am avut un credit de consum in ron si din pacate a fost trecut la un executor pt recuperarea creditului.mi s a pus poprire pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita - a patra licitatie Dragosvedeanu Dragosvedeanu Buna ziua , sunt la a patara licitati in care mi se vinde casa pentru ca nu am avut bani de a plati sulta , unul din licitatori a ramas castigator la 90 000 ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii la intretinere elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna seara, De curand am fost numita in functia de presedinte a asociatiei de proprietari. Avem trei persoane care refuza sa plateasca administratia de ... (vezi toată discuția)