avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorii la intretinere

Buna seara,
De curand am fost numita in functia de presedinte a asociatiei de proprietari. Avem trei persoane care refuza sa plateasca administratia de cativa ani. Aulsociatia a castigat procesele dar nu se pot recupera banii din urmatoarele motive:
- unul dintre datornici are popriri impuse de banca pt. mai multe credite
- altul sustine ca nu este platit
- ultimul are proces pe rol.
Situatia este dezastruoasa in sensul ca nu se pot recupera banii chiar daca asociatia a castigat procesele.
Ce este de facut ?
Rad de noi si spun ca mai bine i-am lasa in pace ca tot nu putem recupera nimic si lor le convine sa sta asa pe gratis.
~ Conținut șters la cerere ~
Am luat legatura cu executorul judecatoresc si mi-a spus ca apartamentele sint ipotecate deja la banci, si din salariu abia daca se pot achita 30 lei/luna din 12000 lei. Intre timp suportam penalizari pe care trebuie sa le platim . Intr-un cuvant nu avem ce sa le facem... Ne este teama sa nu le urmeze si altii exemplul. Unul dintre ei mi-a spus in gluma sa il mai dau o data in judecata daca mai am curaj ca plateste cand vrea el nu cand vrem noi... Parerea mea este ca ar trebui simplificata procedura in sensul ca ar trebui ca procesele sa nu mai dureze atat de mult ...mai au putin si ne obliga aproape sa le platim intretinerea. Unul dintre ei a socotit deja ca decat sa il mai dam in judecata sa punem bani sa ii acoperim cheltuielile cate 1 leu/luna de apartament nu e o suma mare si nu mai avem nici grija avocatilor si a executorului...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
elisoara_toma@yahoo.com, utilizator
Și noi am avut o asemenea problemă cu un ap. norocul nostru a fost că suma restantă rămasă după executare de bancă nu a fost prea mare ( 900 lei ) și am acoperit suma restantă din fondul de penalizări .
Deconectati apartamentele de la orice utilitate nu este achitata. Daca nu o faceti toti ceilalti veti platii ce consuma ei pana la urma.
elisoara_toma@yahoo.com a scris:

Rad de noi si spun ca mai bine i-am lasa in pace ca tot nu putem recupera nimic si lor le convine sa sta asa pe gratis.

"Cine rade la urma, rade mai bine". Sunt niste inconstienti. In final, banca, si dvs., le veti lua apartamentul si-l veti vinde la licitatie. Exista riscul ca pretul obtinut sa nu acopere debitul, dar pentru diferente puteti sa-i urmariti in continuare, cel putin pana apare legea falimentului personal.
Deci nu stau pe gratis, stau pe datorie, ceea ce este cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Credit neplatit transferat catre executor judecatoresc georgevasilescu georgevasilescu Buna ziua, Tatal meu a contractat un credit in valoare de 11.700 lei, pentru nevoi personale in anul 2007. In urma unor situatii neprevazute, a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Executare silita vecin cu credit pe apartament mariantrifan mariantrifan Buna ziua O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata. A contactat un executor pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de executare angcris angcris Asociatia noastra a fost actionata in judecata de catre furnizorul de apa ,iar dupa solutionarea procesului,acesta si-a pus in executare sentinta ... (vezi toată discuția)