avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariatul refuza lichidarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariatul refuza lichidarea

buna ,

am nevoie de un pic de ajutor!

un salariat refuza sa primeasca lichidarea salariala , nota de lichidare , adeverinta de vechime etc .
a semnat pe nota de lichidare si fluturasul la salar ca refuza sa isi ridice drepturile salariale , motivand ca nu considera ca a prestat activitate in folosul societatii in ultima luna de activitate , asa cum era prevazut in cim si alte normative interne . Mai face referire si la data la care societatea doreste sa ii acorde aceste drepturi , in sensul ca data la care i-au fost inmanati banii este mai devreme cu 2 zile decat data la care ceilalti salariati isi primesc salariul :">.

Banutii care cuprind salariul aferent ziilelor lucrate si compensarea co neefectuat dar si documentele de care aminteam mai sus au fost trimise si cu confirmare de primire la adresa de domiciliu , dar a refuzat primirea plicului .

e ok daca inregistram banii in casierie si " refuzurile " salariatului raman la dosar ? ce alte alternative mai avem ?

multam !
Cel mai recent răspuns: H.R. SUPORT , Consultant resurse umane 14:08, 22 Iulie 2009
a semnat pe nota de lichidare si fluturasul la salar ca refuza sa isi ridice drepturile salariale

"Refuzurile" atesta faptul ca salariatul a lua la cunostiinta de situatia juridica reprezentata de incetarea CIM si faptul ca angajatorul a dorit sa-i achite drepturile cuvenite.

Actele salariatului le pastrati la dosarul personal iar banii ii tineti in casierie 3 zile dupa care ii depuneti in banca. Se inregistreaza in contul "Drepturi de personal neridicate" .
HRS a scris:

un salariat refuza sa primeasca lichidarea salariala ,... motivand ca nu considera ca a prestat activitate in folosul societatii in ultima luna de activitate , asa cum era prevazut in cim si alte normative interne .

:stunned: Despre asa o atitudine nu am mai auzit pana acum... Mi-as dori sa stiu ce sta t in spatele acestui refuz...
nu e nimic deosebit . Cunosc actionariatul si conditiile de munca super ok .

doar natura umana , poate fi . :sticktongue:

ps . a ales singura sa plece , nu a fost nicio presiune asupra ei ...
Gratiela , iti dai seama ca daca as mai fi intalnit un singur caz asemanator nu postam aici .
stau acum ca paranoica si ma gandesc ce alte planuri poate avea ? ( suma ce trebuia sa o primeasca ar fi fost mana cereasca ptr altii ) De asta intreb ce se poate face ca banii aceia sa ajunga totusi la ' posesor' sub semnatura de primire ...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
1. Cred ca nu trebuie sa faceti nimic. Ati facut tot ce depindea de dvs. E un caz atipic.
2. S-ar putea sa vina mai tarziu dupa bani si atunci o mai "plimbati" putin.
3. Chiar nu inteleg comportamentul acestei persoane!?
4. Pastrati toate documentele referitoare la persoana ei, pentru a justifica, daca e cazul, ca ati procedat legal.
Binenteles ca te apuca paranoia, un astfel de gest nu pare nici firesc si nici normal, si eu stau si ma intreb .. oare ce scop are???

Nu poti sa-i trimiti banii direct in cont, nu are cont de salarii?

Nu vea banii (:stunned:), ok, dar adeverinta de vechime de ce nu o primeste??? Asta chiar nu inteleg...

Tu ai acte care dovedesc ca societatea i-a transmis tot ce trebuie si ea a refuzat, deci nu vad ce problema s-ar putea ridica aici. Din punctul asat de vedere nu ar trebui sa ai de ca sa-ti faci griji...

Este atat de ciudat, nu se poate ca aceste refuzuri sa nu aiba la baza anumite interese perosnale.., dar nu pot sa-mi dau seama care ar fi acelea :(

Alte discuții în legătură

Lichidare - salariu neplatit bobcat27ad bobcat27ad Drepturile salariale pentru ultimele zile de munca si drepturile privind concediul de odihna neefectuat pana la incetarea cim, nu au fost platite. Dupa 3 ani ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui ... contsters111 contsters111 Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui angajat in numerar, pe motiv ca este pandemie si ca nu au casier. Contabilul sau secretara nu ... (vezi toată discuția)
Situatie dumitrumarian1 dumitrumarian1 Buna ziua. Am lucrat 3 luni la o firma care a \"uitat\" sa-mi intocmeasca un contract de munca si Decizie de incetare,acum un an, si sunt in proces cu ei si se ... (vezi toată discuția)