un salariat refuza sa primeasca lichidarea salariala , nota de lichidare , adeverinta de vechime etc .
a semnat pe nota de lichidare si fluturasul la salar ca refuza sa isi ridice drepturile salariale , motivand ca nu considera ca a prestat activitate in folosul societatii in ultima luna de activitate , asa cum era prevazut in cim si alte normative interne . Mai face referire si la data la care societatea doreste sa ii acorde aceste drepturi , in sensul ca data la care i-au fost inmanati banii este mai devreme cu 2 zile decat data la care ceilalti salariati isi primesc salariul :">.
Banutii care cuprind salariul aferent ziilelor lucrate si compensarea co neefectuat dar si documentele de care aminteam mai sus au fost trimise si cu confirmare de primire la adresa de domiciliu , dar a refuzat primirea plicului .
e ok daca inregistram banii in casierie si " refuzurile " salariatului raman la dosar ? ce alte alternative mai avem ?
Nu are cont bancar declarat ! Aici a avut fractie norma ,program asa cum a dorit , si e drept ca ceea ce trebuia sa rezolve pe parcursul lunilor mai si iunie nu a facut .
Dar atat exces de zel si corectitudine :">.... ma duce cu gandul la faptul ca vrea sa se indrepte impotriva societatii cumva .
Am solicitate departamentelor cu care a colaborat ierarhic vorbind , sa intocmeasca si pv de constatare a neindeplinirii sarcinilor de serviciu , desi incetarea persoanei este in baza lui 55b ; deci nu ne vom folosi de ele dar
macar sa avem un dosar ... doldora .
stiti vb aceea ce face un ... zece intelepti nu dezleaga :D
Teoretic, in dreptul civil, in privinta executarii obligatiilor in contra vointei creditorului (salariatul dvs.), exista posibilitatea depunerii sumei respective intr-un cont (cel mai des la CEC) deschis pe numele creditorului, si notificare sa despre asta.
Pe de alta parte, consider ca ceea ce ati facut este rezonabil suficient, si nu este necesar mai mult.
Ar f interesant de aflat ce urmareste. Vorba unui prieten: sa se mai distreze si instantele d judecata, nu doar noi :)
Situatie
dumitrumarian1
Buna ziua. Am lucrat 3 luni la o firma care a \"uitat\" sa-mi intocmeasca un contract de munca si Decizie de incetare,acum un an, si sunt in proces cu ei si se ... (vezi toată discuția)