avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Folosirea fotografiilor personale fără ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Folosirea fotografiilor personale fără consimțământ se poate pedepsi în instanță?

Bună seara,
Am o nelămurire... Sunt pusă în următoarea situație: O anumită persoană a folosit fotografii personale luate de pe contul de fb, fără acordul și consimțământul meu, fără a întreba și le folosește pentru a face acuzații false și mincinoase, scoțând din context fiecare imagine. De asemenea, asemenea acuzații sunt îndreptate și către cei care apar în respectivele fotografii și prin intermediul unor afirmații instigă în mod indirect și alți comentatori la afirmații/comentarii false în necunoștință de cauză.
De asemenea, am dovada că încearcă să aducă prejudicii morale și de imagine, în condițiile în care există fotografii și cu acea persoană în cadrul evenimentelor desfășurate surprinse în fotografii. Deci, știe clar că contextul și afirmațiile sunt false și defăimătoare, dar continuă în acest sens.
Pot deschide o acțiune în instanță acestei persoane? pot obține daune morale și/sau pedepsirea pe cale legală acestei persoane?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:08, 16 Noiembrie 2015
Nu este o problema de drept penal. Incercati un proces in drept civil, dar costa timp, nervi si bani, plus ca nu e musai sa-l castigati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,în timp ce-mi desfășurăm activitatea profesională ... dalia49 dalia49 Buna ziua,în timp ce-mi desfășurăm activitatea profesională în timpul programului de lucru,o persoană m -a fotografiat și a postat fotografia pe ... (vezi toată discuția)
Afirmatii defaimatoare in sala de judecata buna ziua, in situatia ... colinsmarty colinsmarty Afirmatii defaimatoare in sala de judecata Buna ziua, In situatia in care una dintre partile procesuale( deci nu avocatul) a facut afirmatia in fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-o situatie cu totul scoasa din context, pe facebook ... ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua, Intr-o situatie cu totul scoasa din context, pe facebook si apoi intr-un ziar local au aparut despre familia mea informatii defaimatoare si, faptul ... (vezi toată discuția)