avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Intr-o situatie cu totul scoasa din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Intr-o situatie cu totul scoasa din context, pe facebook ...

Buna ziua,
Intr-o situatie cu totul scoasa din context, pe facebook si apoi intr-un ziar local au aparut despre familia mea informatii defaimatoare si, faptul cel mai grav, s-au facut publice imagini cu casa in care locuiesc si masina personala. Faptele de care am fost acuzati sunt false, acuzatiile facandu-se fiind facute pe o filmare de 10 secunde cu totul scoasa din context. Dar, cititorii de pe facebook s-au inflamat, ziarul local a prins stirea de senzatie. Stiu ca infractiunile de calomnie si defaimare nu mai exista. Cum am putea totusi trage la raspundere persoanele vinovate de publicarea pe internet a adresei, fotografiilor cu casa si masina, impreuna cu informatiile defaimatoare?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca stiti care sunt acestea, puteti sa le actionati in judecata si cere daune.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns! Stiu intr-o oarecare masura, adica stiu numele persoanelor, conturile lor de facebook, unul este jurnalist, dar nu stiu mai multe. Nu le stiu adresa de exemplu. Pot depune o cerere de actionare in justitie asa, doar cu numele lor, fara alte date de identificare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
angajati avocat si stie el procedura. Daca nu se afla adresa, se cere incuviintare de la instanta sa fie citati prin mica publicitate.
Multumesc!
Aveti posibilitatea formulării unei acțiuni civile prin care puteti solicită daune morale.Avantajul este că indiferent de suma solicitată taxa de timbru costa 100 lei.Fara av nu prea merge...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrarea imaginii publice mariamna mariamna Buna ziua, Un prieten se confrunta cu o problema. Un ziar a publicat un articol in care il jigneste si prezinta niste informatii false. Il face hot, prost ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in caz de calomnie? Andreea D. Andreea D. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema: unei rude foarte apropiate, care lucreaza intr-o institutie publica si este membra a ... (vezi toată discuția)
Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)