avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Infiintare SRL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Infiintare SRL

Buna ziua,

Actualmente am o Intreprindere Individuala, si doresc ca anul viitor sa infiintez o SC si sa inchid II-ul, deoarece am trecut de cifra de afaceri de 100.000 euro. Mentionez ca pe II sunt platitor de TVA, iar cu toate taxele catre STAT sunt la zi. Intrebarea mea e urmatoarea: Pot infiinta o SC, preluand practic datele contabile de la II si bineinteles sa fiu platitor de TVA, de la inceputul activitatii ca si SRL?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:29, 7 Decembrie 2015
Daca veti infinta un SRL o veti lua de la zero.Daca aveti activitate serioasa in noul SRL nimic nu va impiedica sa declarati ca doriti sa fiti platitor de TVA
Multumesc. Dar, se poate sa intru platitor de TVa inca de la inceputul activitatii ca SRL, ca se aude ca nu poti sa fii platitor de TVA de la inceputul activitatii, ci doar dupa un anumit timp, este adevarat?
Multumesc
nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit danabra danabra doresc sa infiintez un SRL si vreau sa stiu ce impozite (si alte taxe) am de platit statului lunar ( trimestrial, anual) (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Alina1132 Alina1132 Buna ziua! M-ar interesa sa infiintez o intreprindere individuala cu activitate pentru un magazin online. Am inteles ca este mult mai avantajos decat un ... (vezi toată discuția)
Srl, pfa, af pentru studenti debves debves Buna ziua.Sunt studenta,incep anul 2 acum in octombrie,am sub 30 de ani si doresc sa infiintez o firma,af sau pfa cu ajutorul careia,atat eu cat si sotul meu ... (vezi toată discuția)