Bun gasit. Suntem pe cale sa cumparam o casuta la tara. Proprietara este vaduva, sotul avea copii din casatoria anterioara. Nu a fost facuta succesiunea dar proprietara doreste sa o faca acum in vederea vanzarii. De la vecini am inteles ca unul dintre copii nu ar fi de acord cu vanzarea dar ea nu ne-a spus nimic de asa ceva. Totusi avem niste rezerve in privinta rapiditatii cu care se va putea face succesiunea...
Ea a fost la un avocat care i-a garantat ca in doua saptamani va avea succesiunea clarificata. Nu prea inteleg cum este posibil acest lucru dar ma rog... Este vorba de un avocat foarte in varsta de la Tribunal, teoretic ar trebui sa stie ce spune insa am unele rezerve. Ne-a vorbit despre o ordonanta prezidentiala care ar garanta clarificarea urgenta a succesiunii.
Maine ar trebui sa mergem sa semnam antecontractul de vanzare-cumparare. Am insa niste dubii majore.
1. Cat de repede ne putem astepta sa se clarifice, totusi, problema succesiunii, avand in vedere ca niciunul din copiii decedatului nu locuiesc in tara?
2. Daca noi stabilim o suma de vanzare in acest antecontract pe care il facem cu proprietara, exista cumva posibilitatea ca copiii sa nu fie de acord si sa impiedice vanzarea la pretul stabilit? Pretul de vanzare este de 14000 EU. Ne putem trezi ca unul din ei cere 30000 de exemplu, si din acest motiv sa nu mai putem cumpara?
Din pacate nu mi-a oferit incredere avocatul pe care l-a gasit proprietara (ea a mers pur si simplu la Tribunal si a intrebat de un avocat, ea nu este din oras, nu cunoaste pe nimeni si nu o pot banui ca ar fi influentat cumva avocatul). As vrea sa fiu sigura ca lucrurile decurg clar, legal, fara surprize neplacute pentru niciuna din parti. Nu ne intereseaza cai ocolite, vrem varianta sigura, legala, clara.
Ce ar fi de facut? Chiar exista posibilitatea ca succesiunea sa se rezolve rapid si fara surprize in conditiile prezentate mai sus?
Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca la notar nu se poate face succesiunea deoarece au trecut aproape doi ani de la moartea sotului. In plus, copiii acestuia nu sunt in tara si s-ar parea ca nu sunt foarte incantati de ideea vanzarii casei.
Inteleg ca avocatul respectiv nu a oferit informatii corecte asadar am avut dreptate sa am rezerve fata de spusele sale...
Liberalitati excesive
barbup
[quot]\"[i]Promisiunea de vanzare nu transfera proprietatea ,ci da nastere unor obligatii cu caracter personal pentru parintii tai care sunt obligati fata de ... (vezi toată discuția)