avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de identitate pe retea de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de identitate pe retea de socializare

Mi s-a furat identitatea( nume, prenume si poza) pe un site de socializare.Ce pot face in acest caz?
Pot face o plangere penala in acest sens?
Avem legi care sa-i pedepsesca pe acesti bolnavi psihic?
Ma tem sa nu fie jignite anumite persoane si in felul acesta sa-mi strice imaginea. Ma consider o persoana decenta si nu as vrea sa se ajunga la cine stie ce grozavenii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:25, 17 Noiembrie 2015
Nu este o problema de drept penal. Incercati un proces in drept civil, dar costa timp, nervi si bani, plus ca nu e musai sa-l castigati.
Va faceti alt cont si ii anuntati ca respectivul cont a fost facut prin furt de identitate. Va trebui cumva sa le dovediti acest lucru si nu am idee ce date vor cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua . daca am folosit un cont de facebook cu pozele altei ... Anonim00002 Anonim00002 Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am descoperit ca cineva mi a furat datele. am văzut ... elenadragoi2008 elenadragoi2008 Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ca a fost creat un cont pe telegram cu numele meu dar poza unui bărbat. Eu nici nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate pe facebook ACAC ACAC Buna ziua! Am o mica problema cu care as dori sa ma lamuriti. Eu sunt major, eram intr-o zi intr-un local cu niste prietene minore si in gluma, una din ele ... (vezi toată discuția)