avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara dupa 18 ani

fiul sotului a implinit 18 ani in februarie 2008, tot in februarie a intrerupt anul scolar plecind la mama lui in anglia.Acum a adus o adeverinta ca in anul scolar 2008 -2009 a facut niste cursuri intensive de 17 ore pe saptamana de matematica si afaceri(in tara fiind reprtent).Sotul e obligat prin lege sa ii plateasca pensie alimentara?Pana la 18 ani ia platit.Va rog din suflet sa imi raspundeti .Multumesc mult !
Pensia alimentara se plateste pana la implinirea varstei de 18 ani sau in cazul in care urmeaza o forma de invatamant superior la zi pana la implinirea varstei de 25 ani. Din punct de vedere legal sotul dumneavoastra nu ar mai trebui sa plateasca
Daca -si va relua studiile , da , pana la varsta de 26 de ani , tatalui ii incumba obligatia de intretinere.Calitatea procesuala activa are fiul , intrucat are 18 ani , el e cel care se poate adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza el , ca reclamant , sau judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cu alt nume dupa 18 ani Ellyn Ellyn Buna dimineata! Copilul meu primeste pensie alimentara ,a implinit zilele trecute 18 ani si e in clasa a xl-a,doreste sa renunte la numele tatalui si sa poarte ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarã edyzaharia edyzaharia Bună ziua, Dacă copilul a făcut 18 ani și pensia alimentară a fost sistată de către Casa de Pensii (cel care o plătea este pensionar pe caz de ... (vezi toată discuția)