avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MALPRAXIS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MALPRAXIS

buna ziua, socrul meu a fost diagnosticat cu cancer la colon, a fost operat si a inceput sa faca chimioterapie, fiind luat in observatie de dna Dr. Mazilu Laura, in prezent, socrul meu are metastaza, iar la acest lucru a contribuit faptul ca dna doctor i-a administrat un tratament necorespunzator. in urma unui alt consult s-a descoperit ca timp de 6 luni de zile i s-a administrat gresit tratament, fapt ce a ajutat la raspandirea cancerului aproape in tot corpul. Va imaginati durerea prin care trecem toti, as dori totusi ca lucrurile sa nu ramana asa cu aceasta dna doctor, cum este posibil sa existe asemenea bataie de joc, nu mai spun modul in care trateaza pacientii, nu sta la discutii cu absolut nimeni, deoarece in opinia dansei toti care ajung la pe acea sectia au cancer , adica se stie ca singurul rezultat este moartea, le spune asta in fata pacientilor, adica probabil de aceea nu sta la discutii despre starea pacientului nici cu cei din familie, probabil o considera o pierdere de timp.
Prin urmare, as dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez in acest demers. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:01, 16 Noiembrie 2015
Exista doua sau chiar trei posibilitati sa actionati in cazul unei situatii de malpraxis. Fie sa sesizati comisia medicala, sa asteptati cateva luni bune si sa aflati ca medicul nu are nicio vina. Aceasta decizie se ataca in instanta.
Fie va adresati direct instantei si faceti expertiza medicala prin care sa demonstrati ca tratamentul este gresit.
Calea a treia este plangere penala daca puteti sa demonstrati ca dna doctor a actionat cu intentie pentru a vatama.
Buna ziua. Depinde de ceea ce va doriti. Daca doriti sa dati in judecata institutia si sa cereti daune trebuie sa consultati un avocat. Dar inainte de aceasta ar fi bine sa solicitati o a doua opinie medicala autorizata si documentata care sa ateste ca prima procedura a fost gresita.In caz contrar nu aveti nici o dovada ca este vorba de malpraxis.
Puteti depune o sesizare scria cu nr. de inregistrare/ data la Colegiul medicilor din judetul de domiciliu/ judetul unde a fost tratat sotul dvs.
Anexati copii dupa documentele de care le detineti, legat de diagnosticul pus, initial si ulterior, respectiv tratamentul dispus initial si ulterior.
Un document scris din partea Colegiului medicilor va este util, dupa caz, intr-o viitoare actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis AndreiGavan AndreiGavan Buna ziua. Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati! Acum 3 ani mai exact in anul 2012, am facut o operatie de rinoplastie ce a iesit jalnic ... (vezi toată discuția)
Malpraxis Parisien Parisien Buna ziua!Am un nepot in varsta de 7 ani,noi fiind musulmani,poate stiti ca la noi botezul consta in taierea imprejur(circumcizie).In urma cu cateva luni cand ... (vezi toată discuția)