avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu societate

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la schimbarea sediului societatii. m-am mutat acum 5ani si inca nu am schimbat sediul societatii. Acum m-am mutat intr-un cartier cu locuinte rezidentiale. avand in vedere noul cod fiscal, unde este mai bine sa fac mutatia pentru sediu. mentionez ca societatea este inactiva, insa nu o pot inchide din cauza unor amenzi pentru nedepunere declaratii.care este cea mai buna solutie si mai putin costisitoare avand in vedere majorarea impozitelor pentru societatile cu sedii in apartamente. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:03, 18 Noiembrie 2015
Buna ziua,
Daca nu mai doriti sa continuati activitatea pe societate asteptati sa fie radiata din oficiu. Sunt cateva cazuri prev expres de lege (art 237 Lg31/1990):
publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 955 din 28 noiembrie 2006.
  "(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
  a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
  b) acţionarii/asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut ori reşedinţa cunoscută;
  c) nu mai sunt îndeplinite condiţiile referitoare la sediul social, inclusiv ca urmare a expirării duratei actului care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social ori transferului dreptului de folosinţă sau proprietate asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social;
  d) a încetat activitatea societăţii sau nu a fost reluată activitatea după perioada de inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului, perioadă care nu poate depăşi 3 ani de la data înscrierii în registrul comerţului;
  e) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii;
  f) societatea nu şi-a depus situaţiile financiare anuale şi, după caz, situaţiile financiare anuale consolidate, precum şi raportările contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare;
  g) societatea nu şi-a depus la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, declaraţia că nu a desfăşurat activitate de la constituire, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare."
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma ghiumusa ghiumusa buna ziua, ce se intampla daca nu inchid o firma care nu are nici un angajat, nici o activitate,nici o datorie; costurile sant mari la un contabil si m-am ... (vezi toată discuția)
Întrebări elementare despre s.r.l sunsray sunsray Doresc să înființez un S.R.L. însă sunt novice în acest domeniu, așa că am nevoie de câteva informații de baza înainte de a iniția vreo ... (vezi toată discuția)
Acte srl Ligia Toma Paraschivescu Ligia Toma Paraschivescu Buna ziua, detin actele contabile , toate actele unui srl de mai bine de 3 ani.Firma nu mai are angajati nici contabil de 3 ani, la plecare contabilul mi-a ... (vezi toată discuția)