avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... posibila abatere disciplinara?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

posibila abatere disciplinara?

In cazul in care in baza art 304 din NCPC am solicitat declansarea procedurii falsului pentru mai multe inscrisuri si am solicitat disjungere catre parchet pentru a fi trasi la raspundere pentru fals cat si pentru expertizarea unei semnaturi ce nu imi apartine poate fi tras la raspundere judecatorul macar disciplinar?A dispus expertiza grafologica la INEC si ma gandesc ca cererea de fals a transformato in verificare de scripte. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 18:41, 20 Noiembrie 2015
procedura verificarii de scripte este anterioara celei de inscriere in fals si trimiterea dosarului la parchet pentru cercetari.
Sunt de acord cu opinia dvs insa art 22 din ncpc se arata
Art. 22

Rolul judecătorului în aflarea adevărului

(1) Judecătorul soluţionează litigiul conform regulilor de drept care îi sunt aplicabile.

5) Cu toate acestea, judecătorul nu poate schimba denumirea sau temeiul juridic în cazul în care părţile, în virtutea unui acord expres privind drepturi de care, potrivit legii, pot dispune, au stabilit calificarea juridică şi motivele de drept asupra cărora au înţeles să limiteze dezbaterile, dacă astfel nu se încalcă drepturile sau interesele legitime ale altora.

Cine ii da dreptul judecatorului sa solutioneza in baza altui art cererea de inscriere in fals atata timp cat sa trecut in cererea respectiva in drept art 304 din ncpc?
Ce parere aveti in continuare chiar daca nu epoate fi vorba de vreo abatere disciplinara.

rolul activ al judecatorului este un principiu general de drept, procedura inscrierii in fals este o dispozitie speciala , avand o procedura "prealabila" cea a verificarii de scripte. Judecatorul de caz nu a schimbat temeiul dvs. de drept, ci acesta potrivit dispozitiilor speciale prevazute de acelasi cod este obligat sa urmeze procedura verificarii de scripte pentru a constata daca este necesar ca cererea dvs. sa fie transmisa spre o "verificare" amanuntita de catre parchet sau el insusi poate constata , printr-o expertiza si prin celalate inscrisuri necontestate ca nu exista motive intemeiate spre a se verifica o asa-zisa infractiune de fals. Inca o data verificarea de scripte este o procedura prealabila , si obligatorie pentru judecatorul de caz pentru a merge mai departe cu cererea dvs de isncriere in fals.
cauza aflata pe rolul instantelor se solutioneaza prin coroborarea tuturor articolelor din codul de procedura civila ce se aplica in speta respectiva, si nu doar prin aplicarea articolelor in mod individual
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrisuri false integrity integrity Ma aflu intr-un conflict de munca. In noiembrie 2011 m-am inscis in fals cu mai multe inscrisuri depuse de parata. De atunci si pana in iunie 2012 sunt doua ... (vezi toată discuția)
Recurs la cererea de revizuire FRD FRD Se poate considera ca inscris pertinent in solutionarea recursului o expertiza grafica extra judiciara? Am ales sa inchei un contract de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)