avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obtinere formular S1 (E106) de la CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obtinere formular S1 (E106) de la CNAS

Buna ziua,

Intentionez sa emigrez in Suedia iar pentru a obtine person nummer-ul (ID card) din aceasta tara trebuie sa depun o serie de documente la Agentia de Taxe din Suedia (skatteverket).
Unul din aceste documente il reprezinta formularul S1 (fost E106) emis de Casa Nationala de Aigurari de Sanatate din Romania.
Astazi 16 Noiembrie am fost la CNAS si am solicitat acest formular.
In momentul de fata sunt angajat in cadrul unei companii multinationale din Romania de aproximativ 14 ani, cu toate taxele platite la zi.
Pentru a intra in posesia acestui document, functionara de la Dep. Juridic mi-a solicitat urmatoarele documente:
- Dovada de resedinta in Suedia (act notarial ca pot fi luat in spatiu de catre un cetatean al acestei tari)
- formular A1 de la Casa de Pensii (Atestat privind legislatia aplicabila)
- Contract de munca actual la compania din Romania
- adeverinta de la locul de munca actual precum voi fi detasat in Suedia 1 an de zile

Din pacate, adeverinta de detasare nu o pot obtine deoarece in momentul in care voi pleca in Suedia va trebui sa imi dau demisia de la compania la care lucrez. Practic cei de la CNAS nu doresc sa imi elibereze formularul S1 deoarece nu au siguranta faptului ca eu imi voi achita contributiile la sanatate in continuare si dupa data demisiei din compania din Romania.

Intrebarea mea este: pot plati in avans pe 1 an de zile contributia de la CNAS in Romania astfel incat acest lucru sa substituie lipsa adeverintei de detasare ?

Exista o alta solutie sa obtin fromularul S1 in conditiile in care acum sunt angajat dar este posibil ca peste cateva luni cand voi pleca in Suedia sa nu mai am loc de munca in Romania ?

Va multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin formularul s1 pentru asigurari medicale in europa carlacota1 carlacota1 bunaziua, locuiesc in italia si parintii mei au venit si ei aici cu noi . am parcurs procedura perntru noua rezidenta in italia ( vor locui cu noi ) .in ... (vezi toată discuția)
Noile formulare europene a1 si s1 JohnsonCR JohnsonCR Sunt sofer profesionist si muncesc pe baza unui contract de munca inregistrat in Estonia, la o companie din Danemarca. Prin natura munci, strabatem toata ... (vezi toată discuția)
Formular s1 conditionat, mai nou, de a1 AlexandraGeorgiana AlexandraGeorgiana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Pe cine trebuie sa dau in judecta in situatia descrisa mai jos? Casa Nationala de Sanatate, CASMB sau Casa de ... (vezi toată discuția)