avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Carte funciară
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Carte funciară

Bună ziua,

Un teren are doi proprietari. Soț și soție. Pe acest teren se construiește o casă având avizul primăriei. După ce s-a construit casa, ce trebuie făcut pentru a obține numărul de carte funciară și nr. de cadastru al construcției?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 12:28, 21 Noiembrie 2015
Dupa finalizarea constructiei si obtinerea procesului verbal de receptie,proprietarul bunului imobil poate sa solicite,sa contacteze expert cadastrist care sa realizeze masuratorile cadastrale in baza carora ulterior urmeaza sa se intabuleze dreptul de proprietate asupra constructiei in registrul unic national al proprietatilor imobiliare
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Atenție, se va cere întâi și intabularea terenului și apoi a construcției . Ce înțelegeți prin AVIZUL PRIMĂRIEI? Primăria prin primar eliberează autorizație de construire și nu aviz
Bună ziua,

Terenul este întăbulat. Pentru imobil s-a eliberat autorizație; eu am greșit atunci când am scris ”aviz”.

Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)