avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Buna Seara as dori sa stiu si eu ce pasii trebuie sa urmez pt o taxa de succesiune dupa bunicul nostru,el find propietarul pe Titlu de Propietar si decedat in anul 1995. EL avind un baiat adica pe tatal nostru si el decedat in anul1998 avind 3 copii.CIT MAR COSTA SI PE MINE TAXA DE SUCCESIUNE SAU CE TREBUIE FACUT,MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:05, 17 Noiembrie 2015
Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Veti dezbate dupa bunic si dupa tata. Dupa ambii veti plati impozit pe succesiune de 1% calculat pe valoarea masei succesorale la care se adauga onorariul notarului si eventula taxe de intabulare, daca imobilul este intabulat. Aceste chletuieli nu vi le putem spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune parinti decedati de mai mult de 2 ani marian1976 marian1976 Buna ziua Am rugamintea de a-mi transmite cum se procedeaza in urmatorul caz. Mama a decedat in 2019, lasandu-mi prin testament cota sa din bunurile ... (vezi toată discuția)