avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare posesie?

am dat in folosinta un teren, cu titlu de proprietate, certificat de punere in posesie,(cu mejda stabilita cu vecinii acum peste 20 ani), unei matusi cu familia sa. Pina anul acesta nu am avut nici o problema, totul a fost ok. In aceasta toamna, am fost informat ca cineva a arat cca jumatate din teren (finata), din dispozitia unui sef de asociatie, care este(am aflat ulterior) secretar la primarie. Cind matusa mea a reclamat cele intimplate, a primit drept raspuns, sa depuna cerere la primarie, ca sa se clarifice situatia.
Nu stiu cum sa procedez. Consider ca nu este nimic de clarificat. Am titlu pe teren, am fost pus in posesie, am respectat vecinatatile, nu am avut nici o reclamatie timp de 23 ani, peroiada in care, cu acordul meu, matusa mea l-a folosit nemijlocit si neintrerupt. Am aflat ca unul din vecini a vindut terenul anul acesta si ca noul proprietar ar avea ceva hirtii care??
Nu am fost instiintat sub nici o forma inainte, despre nici o miscare. Am avut noroc cu faptul ca am reusit sa-l induplec pe unchiul meu sa nu-l atace pe tractorist (certuri si injurii reciproce oricum au fost). Va rog sa ma indrumati, daca se poate, ce am de facut in aceasta situatie, ca sa refac lucrurile asa cum au fost. va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , se poate anula un titlu de propietate facut in 2005 ... lost1989 lost1989 Buna ziua , Se poate anula un Titlu de Propietate facut in 2005 de care nu am stiut decit in 2021 dupa care am fost dat in judecata pentru mejda care este ... (vezi toată discuția)
Teren in litigiu - cum poate fi mostenit si cum poate fi dat altor persoane? muraruelena muraruelena Dupa decesul matusii au ramas 1 casa si terenul aferent. Terenul era in litigiu cu vecinul ( acesta i-a luat abuziv o fasie din teren ). De aceea, tatal ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta cu excedent de teren din proprietatea altcuiva francisc1959 francisc1959 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. in urmatoarea situatie: In anul 2000 am cumparat o casa cu gradina. Mentionez casa si gradina erau imprejmuite ... (vezi toată discuția)