avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la functia de administrator firma si asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la functia de administrator firma si asociat

Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la intrebarea:Care sunt actele necesare ce ar trebui depuse la registrul comertului pentru iesirea dintr-o societate comerciala ca asociat si in acelasi timp si ca administrator de firma?Mentionez faptul ca firma mai are 2 asociati.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters46578 , utilizator 22:14, 16 Noiembrie 2015
Hotarare AGA prin care se aproba:
1. Cesionarea partilor dvs. sociale celorlalti asociati (sau doar unuia dintre ei la intelegere);
2. Retragerea dvs. din societate si revocarea din functia de administrator;
3. Numirea unui nou administrator si durata mandatului acestuia (in caz ca dvs. sunteti singurl administrator al firmei);-In cazul in care se numeste un alt administrator va trebui specimenul de semnatura al acestuia. In caz ca in firma mai exista un administrator se omite pct.3;
4. Contractul de cesiune parti sociale;
5. Actul constitutiv actualizat cu modificarile produse prin Hotararea AGA.
La Registrul Comertului se depun actele susmentionate si se completeaza o cerere pe care o gasiti pe portalul Reg. Com: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)