avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la functia de administrator firma si asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la functia de administrator firma si asociat

Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la intrebarea:Care sunt actele necesare ce ar trebui depuse la registrul comertului pentru iesirea dintr-o societate comerciala ca asociat si in acelasi timp si ca administrator de firma?Mentionez faptul ca firma mai are 2 asociati.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters46578 , utilizator 22:14, 16 Noiembrie 2015
Hotarare AGA prin care se aproba:
1. Cesionarea partilor dvs. sociale celorlalti asociati (sau doar unuia dintre ei la intelegere);
2. Retragerea dvs. din societate si revocarea din functia de administrator;
3. Numirea unui nou administrator si durata mandatului acestuia (in caz ca dvs. sunteti singurl administrator al firmei);-In cazul in care se numeste un alt administrator va trebui specimenul de semnatura al acestuia. In caz ca in firma mai exista un administrator se omite pct.3;
4. Contractul de cesiune parti sociale;
5. Actul constitutiv actualizat cu modificarile produse prin Hotararea AGA.
La Registrul Comertului se depun actele susmentionate si se completeaza o cerere pe care o gasiti pe portalul Reg. Com: [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale, schimbare sediu, revocare/numire administrator Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat pentru: 1) Cesionare parti sociale catre o terta parte (din afara societatii)? 2) Scimbare sediu social? 3) Revocare ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)