avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducerea în românã a lui "to the best of my ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducerea în românã a lui "to the best of my knowledge and belief"

Bună dimineaţa!

În primul rând, îmi cer scuze dacă nu am ajuns pe forumul potrivit. Aş dori să vă cer ajutorul într-o problemă de traducere. Este vorba de traducerea în limba română a expresiei "to the best of my knowledge and belief". O traducere fidelă ar fi „conform cunoştinţelor şi convingerii mele”. O colegă a propus însă traducerea „pe propria răspundere”. Eu tind să cred că aceasta nu este o traducere potrivită, fiind mai degrabă un echivalent bun pentru „to certify”. În măsura în care vă este cunoscută această expresie din limba engleză, v-aş fi recunoscător dacă v-aţi putea exprima o opinie.

Cei interesaţi pot găsi întrebarea şi cele două propuneri de traducere la: [ link extern ]

Vă mulţumesc!

Mihai
Cel mai recent răspuns: cosmo , utilizator 03:01, 15 Octombrie 2005
"cu buna credinta"
Exclus "pe proprie raspundere"
Vă mulţumesc frumos pentru răspunsuri.

Mihai
"To the best of my knowledge and belief" este o expresie folosita de avocati (common law system), in cazul unei declaratii pe proprie raspundere (affidavit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Affidavit Adrro84 Adrro84 Buna ziua, Am observat ca pt casatoria cu un cetatean american in Romania e nevoie de affidavit, ce se poate obtine de la ambasada SUA in Romania. Numai ca ... (vezi toată discuția)
Traducere text de lege sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Buna ziua, Rog sa ma ajute cineva cu traducerea acestui text.... P.S. pe vremea mea se facea mai multa franceza si rusa...:(( Va multumesc. Summary of ... (vezi toată discuția)
Cautam un avocat capabil a comunica in limba engleza josephe josephe Hallo Eu sint un om de afaceri Britanic si acest anunt este in numele meu si al asociatului meu Israelian. Noi sintem interesati a incepe sa activam in ... (vezi toată discuția)