cam cat ar costa schimbarea la subsol a tevei de la wc daca aceasta se face pe coloana sau general?
caci la noi sunt asa probleme si aud ceva sume de la 2500-7000 lei totusi mi se pare cam exagerate aceste sume.
multumesc!
Eu "vad" rezolvarea problemei cam asa:
Ma uit in legislatie - HG nr. 1588, art. 22 si ce vad? Vad ca:
(9) Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.
Si mai stiu un lucru, ca manopera unor lucrari la IASI, nu se va potrivi de nicio culoare cu manopera perceputa in alte localitati. Diferente s-ar putea gasi si la materiale functie de "pravalia" de la care ma aprovizionez.
Eu asa procedez, deoarece de-a lungul timpului am fost acuzat ca "umflu facturile", ca m-am inteles cu prestatorii... In fine, acum ne-am cam stabilizat pe o firma de instalatori cu care colaboram, negocierile se fac de catre membrii com. executiv, partea mea de contributie fiind doar urmarirea lucrarilor, respectivii sa aiba conditii normale de lucru (deschiderea spatiilor, lumina, curatenie, etc.) si in final fac parte din comisia de receptie. Insa "discutii" tot sunt si au sa mai fie.
@Adam Grecu,
Noi nu am mai apelat de multi ani la art. 22(9) din HG 1588 deoarece avem o firma angajata sa supravegheze permanent instalatiile de apa si canalizare si orice lucrare o facem cu aceasta firma de vreo 8 ani.
Dar, asa cum am spus, materialele se cumpara de la firme mari de materiale de constructii. De regula instalatorul merge cu lista la un asemenea depozit, comanda materialele, obtine o factura proforma in baza careia asociatia vireaza banii prin banca direct depozitului iar marfa insotita de factura fiscala apare a doua zi cu masina lor, masina depozitului de materiale de constructii.
Manopera o platim separat pe factura firmei noastre.
Daca e o lucrare mica ce nu necesita multe materiale, acestea sunt cumparate direct de firma ce este angajata noastra, se face lucrarea si primim factura atat pentru materiale cat si pentru manopera.
Fiecare lucrare se discuta mai mult sau mai putin, in functie de urgenta. Pot fi lucrari pe care le programam. Pot fi lucrari ce apar ca urmarea unor avarii si nu mai este timp de discutii ci doar de un telefon la presedinte dupa care meseriasii alearga sa remedieze problema.
@Adriantot,
Eu am inteles, cam de mult cum se procedeaza la Dvs. Daca am afirmat ceea ce-am scris mai sus, a fost pentru autoarea topic-ului, adica pentru cei care chiar nu se descurca in astfel de situatii. Eu am patito, asa ca un sfat, nu strica.
Vorbind de transparenta, doar asa poti sa inchizi gura lumii, eventual ii chemi la negocieri si atunci au sa inteleaga cam cum sta treaba la celtuielile cu teava de la WC...
Ce sa mai zic daca defectiunea se produce ca urmare a unei avarii - asa cum ati spus?