ce posibilitati legale ? am la indemana sa -l fac pe executor sa popreasca contul debitorului meu?Pot sa cer in scris sa popreasca contul debit ? Dosarul este deschis de o luna ,s-a incuviintat inceperea executarii si exec ma tot amana cu "lasati ca au bani si o sa va plateasca" ,i-a trimis doar o somatie .. Pt noi suma e importanta:((
Vorbiti cu executorul si daca nu face nimic si asteapta pana cand n-o sa mai aveti ce recupera de la debitor, luati dosarul si mergeti la alt executor.
(Ii puteti face si plangere la Camera BEJ.)
art.399 alin.1 C.proc.civ. "Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si in cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
Mai intai ar trebui sa-i solicitati in scris poprirea conturilor si sa aveti dovada primirii solicitarii (confirmare de primire, report fax, nr de inregistrare de la executor etc.)
Teoretic e posibil, practic...
Atunci cand ati incheiat actele cu executorul trebuia sa precizati exact in cerere pt ce forme de executare doriti sa faca demersuri.
Procedura prevede ca inainte de incepe executarea, executorul poate trimite o somatie catre debitor punandu-i in vedere sa efectueze plata.
Opinia mea este sa mergeti sa discutati cu dansul si sa inceapa sa trimita adresele de infiintare a popriri asupa conturilor debitoarei(inteleg ca este vb despre o societate comerciala), iar in caz contrar sa mergeti la alt BEJ.
Succes.
Nu înţeleg răspunsul executorului cu "lăsa-ţi ca au bani şi o să vă plătească" , crede ca un creditor merge la executor să aştepte până când are de gând debitorul să plătească şi eventual aşteptarea asta o sa coste fix cât avansul dat la executor. Probabil sunt subiectiva în răspunsuri pentru că, din păcate, la executor se opresc şi sentinţele noastre numai că executorul nostru nu ne spune în faţa să aşteptăm, dar rezultatul este acelaşi. #-o
exista un termen in care executorul ar trebui sa dea curs cererii creditorului de a popri conturile debitorului cf.art.453 C.proc.civ. ? Daca nu exista nu mi ramane decat sa-i solicit copie dupa actele dosarului de executare inclusiv dovada ca a comunicat poprirea catre banca ...
Alte discuții în legătură
Poprire salariu
ion predescu
un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)