ce posibilitati legale ? am la indemana sa -l fac pe executor sa popreasca contul debitorului meu?Pot sa cer in scris sa popreasca contul debit ? Dosarul este deschis de o luna ,s-a incuviintat inceperea executarii si exec ma tot amana cu "lasati ca au bani si o sa va plateasca" ,i-a trimis doar o somatie .. Pt noi suma e importanta:((
Si eu am intalnit aceeasi situatie (nu de la 1 executor, ci de la 2), dar asta e sistemul roamnesc de a-ti face treaba. Procedati in felul urmator: printr-o adresa solicitati copii dupa actele doarului executional si dupa actiunile intreprinse de executor in solutionarea acestuia.Ar trebui sa fi inaintat adrese de poprire conturi la bancile din localitatea dvs, inclusiv catre administratia finantelor publice locale, in plus adresa catre primarie - directia taxe si impozite pt a vedea ce bunuri supuse impozitarii (ex. vehicole, imobile) si care ar putea fi executate ... deci daca nu a inaintat aceste adrese mai sus mentionate nu va avea cum sa va dea asa ceva. Avand la mana o serie de documente emise de executor, inclusiv copiile dupa dosar (furnizate tot de el) faceti-i plangere la Camera BEJ, iar dupa inregistrarea plangerii mergeti la alt executor pentru a va rezolva problema. Si executorii pot fi trasi la raspundere pentru neindeplinirea obligatiilor asumate, nicio problema, doar nu sunt ei mai tari decat legea.
Ar trebui sa inteleaga ca sunt platiti doar pentru a realiza o executare, nu pentru a astepta perimarea dosarului, in acest caz pastrand avansul primit (eu asa am patit-o, cu precizarea ca din fericire executorul a fost suficient de neatent si mi-a trimit comunicarea de perimare inainte cu o sapt de a se implini termenul de perimare - motiv pt care chiar in ziua respectiva i-am mai facut o adresa prin care solicitam copii dupa dosar si in plus ceream continuarea executarii. In aceasta situatie termenul de 6 luni a inceput din nou sa curga de la ziua in care eu am trimis acea ultima adresa :P)
Va doresc succes in lupta cu acest sistem construit dupa legi mai mult sau mai putin ambigue
Poprire salariu
ion predescu
un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)