avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie caz de boala

Buna ziua. As vrea sa va intreb daca cineva care este deja pensionat(are pensie de agricultor) dar este si bolnav de parkinson,isi poate face si pensie de boala si daca poate avea pe cineva ca intretinator.Va multumesc!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:51, 23 Iulie 2009
Va fi necesar sa va examineze o comise de medici. In functie de gradul de boala pe care il aveti , medicii vor dispune incadrarea dvs., si repectiv dreptul la pensie de boala.
In sistemul public nu puteti beneficia, in acelasi timp, de doua categorii de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de insotitor danaanca danaanca Sunt persoana cu handicap grav cu indemnizatie de insotitor pe care o ridic de la primarie.Acum m-am pensionat pe caz de boala,sunt incadrat in gradul unu de ... (vezi toată discuția)
Cum beneficiez de pensie de boala? panda11 panda11 sunt bolnav de diabet insulino-dependent de 4 ani, am 41 de ani si am cotizat peste 20 de ani, intreb daca pot beneficia de pensie medicala si ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gabitza_36 gabitza_36 buna,am 39 ani sunt bolnava de scleroza multipla am o pensie de handicap grad 2 accentuat,in prezent lucrez am o vechime de 17 ani dar aceasta boala fiind ... (vezi toată discuția)