avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie de insotitor

Sunt persoana cu handicap grav cu indemnizatie de insotitor pe care o ridic de la primarie.Acum m-am pensionat pe caz de boala,sunt incadrat in gradul unu de invaliditate.Intrebarea mea este:cum procedez?Indemnizatia de insotitor o sa fie bagata in pensie si eu trebuie sa merg la primarie pentru a o sista pe aceea de acolo sau se sisteaza din oficiu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:04, 2 Ianuarie 2010
Veti primi indemnizatia de insotitor pe talonul de pensie.
La comisia de evaluare din cadrul primariei nu este necesar sa va duceti daca toate documentele medicale, inclusiv decizia de incadrare in grad de handicap, sunt depuse la casa teritoriala de pensii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
danaanca a scris:
Dureaza cateva luni pana imi vine decizia si implicit pensia timp in care eu iau acea indemnizatie de la primarie,pensia imi vine din urma si vor fi cateva luni in care voi lua acei bani din doua parti,voi fi pus sa dau inapoi banii primariei?

:offtopic: Nu mai deschideti alt topic in legatura cu aceeasi problema. Daca mai aveti intrebari, puneti-le in acest topic.

Din cate stiu eu aceasta chestiune se regleaza intre cele doua institutii, nu cred ca veti fi in aceasta situatie. Pentru linistea dvs., anuntati-le pe amandoua.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am pensie de drept si sunt bolnav cu plamanii pot beneficia de pensie de boala? anatudorache anatudorache Buna seara, Am si eu o nelamurire,mama mea a lucrat in confectii timp de 35-40 de ani si are o pensie de drept in jur de 700 lei si are si niste probleme de ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap poate beneficia de indemnizatie crestre copil? aditza38 aditza38 sunt pers cu handicap grav,sant insarcinata in 7 luni.As dori sa stiu de ce drepturi pot beneficia dupa nasterea copilului? (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si sunt bolnav de tbc, ce drepturi am? pensie, ajutor social etc nicopuscasu nicopuscasu Buna ziua, am 20 ani neimpliniti si am fost diagnosticat cu TBC, forma MDR( multidrog rezistenta). In prezent sunt internat la Marius Nasta, Sectia ... (vezi toată discuția)