Buna ziua,
o sa incerc sa va relatez foarte pe scurt intreaga poveste:
bunicul meu a fost proprietar pe o suprafata de padure de 3.0 ha, proprietate de care a fost deposedat de regimul comunist.
Bunicul a avut 2 copii: unul dintre ei a fost tatal meu.
tatal meu s-a luptat de unul singur timp de mai multi ani, pe toate caile posibile pentru retrocedarea proprietatii respective
in cele din urma a fost pus in posesie pe un alt amplasament (amplasamentul initial ne mai existand, fiind distrus de o exploatare miniera) print-o decizie judecatoreasca definitiva, eliberandu-se un titlu de proprietate pe numele sau (tatal meu), cadastrul, totul in regula.
anul trecut tatal meu a decedat, eu si sora mea fiind unicii mostenitori, am dezbatut succesiunea pe proprietatea respectiva, in prezent avem fiecare acte pe proprietatea respectiva (50% fiecare) intrebarea este:
sora tatalui meu poate revendica vreun drept pentru proprietatea respectiva in acest moment?? (ea solicita 50% din proprietate)
are vreo cale de atac? noi cum ne putem apara?
multumesc
daca si dansa a formulat cerere de retrocedare a terenului , indicand ca este si ea mostenitor poate solicita anularea titlului de proprietate , daca insa a stat in pasivitate nu mai poate ataca , intrucat legea speciala prevede retrocedarea terenurilor catre propriaterii / mostenitorii acestora care formuleaza cerere in termenul legal
Conform art.964(1) NCC dvs.in calitate de mostenitorii din clasa intai (descendenti) inlaturati de la mostenire pe colateraii privilegiati(sora tatalui dvs.).
Mosteniri
popica66
suntem doi frati.....care vrem sa renuntam la mostenire la casa in favoarea sotiei 2 -a tatalui nostru decedat...am fost sfatuiti sa facem renuntarea unul ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Zaharneanu Tatiana
Am un titlu de proprietate pentru un teren pe numele unei matusi, sora cu tatal meu.Dupa decesul acesteia, mostenitoarea ei, fiica adoptiva, a decedat si ea.A ... (vezi toată discuția)