avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am un titlu de proprietate pentru un teren pe numele unei matusi, sora cu tatal meu.Dupa decesul acesteia, mostenitoarea ei, fiica adoptiva, a decedat si ea.A ramas fiul ei care a inceput succesiunea pentru alte bunuri, in anul 2004, dar care nu s a mai prezentat la biroul notarial.A fost citat si s a intors procedura cu motivul ,,destinatarul mutat de la adresa.Nu cunosc si nu stiu de unde sa l iau.Cum sa procedez pentru a mosteni acel teren care a fost al bunicului meu si luay de matusa mea desi in anul cand a fost revendicat de ea( 1991) tatal meu traia dar nu a putut sa mearga pentru a si revendica drepturilr
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti succesiunea prin instanta in lipsa lui , apelati la serviciile unui avocat.
Daca titlul de proprietate este pe numele matusii, si aceasta re mostenitori , nu aveti dreptul la succesiune , terenul va reveni nepotului . Tatal dvs. nu a formulat cerere de reconstituire de aceea a fost retrocedat matusii. Tatal dvs. ar fi avut dreptul sa solicite anularea titlului daca dovedea ca a formulat cerere re restituire, ca a stapanit terenul, ca terenul a fost al bunicilor si ca tatal dvs. a acceptat succesiunea bunicului . Cu toate acestea, daca detineti titlul de proprietate si terenul mergeti la un cabinet de avocat pentru mai multe informatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 36 de ani? constantincucu constantincucu Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Exista un termen limita in care trebuie facuta succesiunea? Poate “veni” la succesiune ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)