avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit profit /impozit venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit profit /impozit venit

Buna ziua ,
Un SRL comert cu amanuntul platitor de impozit pofit , cu o cifra de afaceri pe 2015 peste 65 000 euro dar sub 100 000 euro , cum va plati in 2016 impozit profit sau pe venit?
Societatea are un angajat cu contact de munca cu 8 ore /zi ( functia de baza ) care este de fapt administrator si asociat ) si un angajat cu timp partial de munca de 2 ore / zi in afara functiei de baza.Ce procent va plati ? 2 % la cifra de afaceri ?
Se trece la impozit pe venit de la inceputul anului 2016 sau in functie de cifra de afaceri realizata pe 2016 se schimba forma de impozitare .?
Firma ar dori sa pastreze plata impozitului pe profit , dar presupun ca e obligatorie trecerea la impozit pe venit .
Administratorul , angajat cu carte de munca a fost asociat intr-o alta firma dar s-a retras de veo 15-20 ani din acea firma (tot SRL )
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa trec la impozit pe profit? Mery Ciobotea Mery Ciobotea Am un SRL și sint asociat unic fără angajați și nici eu nu am contract de munca. Cifra de afaceri nu depășește 50 000 ron. Sint plătitor de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru srl-d onimada onimada Un Srl-D trebuie sa aiba un numar minim de angajati, adica poate functiona o perioada fara nici un angajat si cum se face impozitarea se alege in functie de ce ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau pe venit? tinaval11 tinaval11 Buna ziua !Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am facut o gogoasa mare sau nu .Am infiintat un SRL , am optat pentru impozit pe profit ....iar acum contabila ... (vezi toată discuția)