avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Examen psihiatric
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Examen psihiatric

Buna seara.
Sunt divortat de 3 ani si am un copil minor care locuieste cu mine.
Prin hotararea de divort s-a stabilit custodie comuna, domiciliul minorului la tatal reclamant si participarea in natura a ambilor parinti la cresterea si educarea copilului.
Mama nu a contribuit niciodata cu nimic, drept pentru care am depus o plangere penala pt abandon de familie si am deschis actiune on instanta pentru exercitarea drepturilor parintesti doar de catre mine.
Mama copilului ne hartuieste tot timpul si este impotriva oricarei hotarari care as lua.o eu in privinta copilului.
Face scandal la scoala, ma reclama la serviciu si la protectia copilului, face scandal pe strada in rarele ocazii cand ne intalnim, etc.
As vrea sa stiu care ar fi modalitatea legala prin care as putea sa cer un examen psihiatric si psihologic pentru macopilului.lui
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 10:38, 19 Noiembrie 2015
In dosarul de instanta insa, sincer, nu are relevanta atata timp cat mama nu este pusa sub interdictie.
Mai degraba concentrati-va eforturile sa dovediti efectele comportamentului asupra copilului si cum anume copilul ar beneficia de o situatie mai buna in alte conditii.
V-ati gandit foarte bine. Exista motive, zic eu, intemeiate ptr a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Exista jurisprudenta in acest sens, cu referire la neglijenta si dezinteresul parintelui fata de copil. Incercati si un ordin de protectie ptr a feri minorul. Formulati cererea in numele lui! Succes.
"Incercati si un ordin de protectie". De parca cererile in instanta ar fi bilete la loterie. Consultati-va cu un avocat inainte de "a incerca" ceva pornind de la sfaturi binevoitoare de pe forum. Ordinul de protectie protejeaza victimele violentei in familie si trebuie sa aveti si probe in sustinerea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare drept de vizita MihaiAdy MihaiAdy Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort. Acum aduc si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor de sot cu probleme psihice marianaandrei marianaandrei Buna seara am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.sunt casatorita de 6 ani si am un baietel de 5 ani si am introdus divortul de sot ptr urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Mary.mar Mary.mar Buna ziua, in urma cu un an sotul a intentat divort, cu partaj si cerand custodia minorului, ulterior fiind de acord ca domiciliul sa fie la mama,la mine, si ... (vezi toată discuția)