Buna seara am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.sunt casatorita de 6 ani si am un baietel de 5 ani si am introdus divortul de sot ptr urmatoarele motive:sotul este plecat de 3 ani in italia dar bani castigati ii trimite mamei sale iar mie soacra mea imi da 150_200 lei lunar.in decursul unui an sotul pune bani pe numele meu de 4 ori cate 300 euro dar bani sunt folositi ptr achitarea unei rate de 500 lei si platirea utilitatilor iar restul banilor imi sunt luati pe motiv ca nu stiu sa ii administrez.sotul vine acasa 1 luna pe an si atunci invata copilul sa spuna ca sunt o prostituata i sa aratat copilului filme ptr adulti si i se spunea ca asa face si mana lui si ca toate femeile sunt la fel.mentionez ca este foarte agresiv fizic si psihic.tot timpul ma ameninta ca o sa ma omoare si nimeni nu o sa ii faca nimic ptr ca are 2 rapoarte psihiatrice unul de la varsta de 14 ani si altul din timpul stagiului militar in care scrie intelect liminar 79 tulburari de comportament manifestate prin impulsivitate si nervozitate.problema este ca nu pot sa dovedesc nimic ptr ca eu stau singura cu copilul si nimeni nu stie nimic.astazi a aflat de divort si pe 8 ian vine acasa.mentionez ca sotul este plecat din 15 noiembrie si pana astazi nu a trimis nici un ban acasa eu si copilul fiind intretinuti de catre fratele meu si mama mea.intrebarea mea este are sanse sa imi ia copilul si pot sa divortez in regim de urgenta.va rog ajutati_ma sunt disperata.va multumesc
Din ce Spuneti Dvs, instanta nu poate sa ii dea câștig de cauza soțului. Mai mult decat atat, de obicei copilul este încredințat mamei, iar la Dvs tatal este mai mult plecat. Tinand cont de interesul minorului, si având in vedere noile dispoziții in materie, domiciliul minorului se va stabili la Dvs, chiar daca va fi custodie comuna. In cadrul probei cu martori solicitati sa fie audiați mama si fratele, care probabil stiu despre toate aceste aspecte. De asemenea, daca știți locul de munca din Italia, solicitati sa pună la dispoziție dovada veniturilor de acolo, ptr a se stabili pensia de întreținere pentru cel mic. Daca puteti face rost de actele medicale despre care faceti vorbire, puteti incerca sa obtineti exercitarea Autorității in exclusivitate.
Art. 398 NCC
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
Vă sfătuiesc să nu rămâneţi singură în apartament când soţul vine acasă., mutaţi-vă la mama sau la fratele dvs. şi să fiţi pregătiţi pentru orice la prima întrevedere.Dacă aveţi unele sms-uri de ameninţare, mergeţi urgent la poliţie şi faceţi plângere.
Nu mergeţi nicăieri dvs. singură sau cu copilul împreună cu el, nu vă urcaţi în maşina lui, în toată perioada cât stă în ţară. Nu vă încredeţi în vorbele împăciuitoare şi în promisiuni deşarte!
"Paza bună trece primejdia rea" şi "Ajută-te singur şi Dumnezeu te va ajuta"!
Multumesc pentru raspunsuri.rapoartele medicale au fost depuse la dosar dar eu nu inteleg de ce nu am avut nici o citatie de la judecatorie cererea fiind depusa pe 5 noiembrie si cum a aflat sotul nefiind in tara.cat despre mutat maine o sa primesc transferul de la gradinita si o sa ma pot muta la mama mea cu copilul.
V-as recomanda sa mergeti la un mediator... in divort nu exista situatia de "castig" de cauza ... autoritatea parentala se exrcita in comun asta e regula generala... cu politia nu rezolvati nimic... decat sa turnati gaz pe foc... politia evita sa se implice in certuri de familie... e mai indicat cu ajutorul unui mediator sa ajungeti la o intelegere, ca sa evitati conflicte ulterioare ci sotul, conflicte care n-o sa-i faca bine minorului. Succes.