avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorilor

Buna seara!am si eu o intrebare .sunt in divort cu minori , am doi copii 15 respectiv 13 ani.daca eu dovedesc ca am unde locuii .dar nu am inca un salariu stabil ce sanse am sa castig copiii.asta imi doresc cel mai mult.va multumesc anticipat!
Salariu care nu este stabil nu inseamna lipsa salariu. Potrivit noului cod civil daca obtii divortul din culpa exclusiva a sotului vei obtine exercitarea autoritatii parintesti cat si stabilirea domiciliului minorilor la tine.
conform noului cod civil regula este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti, iar domiciliul va fi stabilit doar la unul din parinti. pentru a obtine exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dumneavoastra ar trebui sa dovediti ca tatal are o influienta negativa asupra copiilor (are un comportament necorespunzator, e alcoolic, se drogheaza, et....).
Va multumesc mult pentru raspuns! o seara buna!
are unele esiri, injurii,jicniri.si consum de alcol.au fost chiar si in repetate randuri batai ce s-au adresat la persoana mea.
Cu scuzele de rigoare ce le cer d-lui avocat, voi incerca sa completez raspunsul dat.
1) Copii sunt peste 10 ani si vor fi audiati la Completul de Minori, si in functie ce declare ei instanta va fi foarte influentata de cererile lor.
2). Mai exista o a doua proba de care instanta va tine cont; "Rapostul Autoritatii Tutelare" de la ambele domicilii ale parintilor, si apoi celelalte elemente; probe cu acte inscrisuri si proba testimoniala.:((

Alte discuții în legătură

Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)
Custodie copil moscu_veronica moscu_veronica Va rog sa-m spuneti daca in cazul unui divort custodia copilului o poate obtine mama daca aceasta nu lucreaza? (vezi toată discuția)
Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)