avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este necesar angajarea unui fochist la o centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este necesar angajarea unui fochist la o centrala termica ?

Doresc sa va intreb daca suntem oblicati sa ne angajam un fochist autorizat pentru o centrala termica pe gaz de 1700 kW???
Tot aceeasi intrebare pentru o centrala termica pe gaz de 125 kW!!!
Va multumesc mult!!!
Astept un raspuns lamuritor,eventual si trimiteri la legi,H.G. ....
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:49, 18 Noiembrie 2015
salut eu am stat intrun bloc cu centrala termica pe gaz si nu am avut nevoie de fochist,
centrala e complet automata si are un program pt iarna si vara.
presedintele de asociatie o programa iarna pt temperatura ,iar vara numai pt apa calda.
acum vedeti si dvs manualul de utilizare a centralei daca se cere fochist ,angajat fochist .
dar dvs unde vreti sa o montati?1700 de kw e prea mult char si pt un bloc.
Trebuie mers si intrebat la institutiile abilitate CNCIR (fostul ISCIR), ei stiu cel mai bine.
Din cunostintele mele, la centralele de bloc, nu este nevoie sa se angajeze un fochist (autorizat), asa cum spunea si @fyeratanye, insa un asemenea meserias ar putea fi angajat pe un cartier intreg - adica ar putea deservi mai multe asemenea centrale (daca sunt), astfel cheltuiala salariala ar fi mai mica pentru fiecare as. prop. Automatizarea ca automatizarea, insa omul "sfinteste locul"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legile iscir mirage08 mirage08 Buna ziua ! As avea o intrebare: in cadrul unei centrale termice care este numarul de personal care trebuie sa deserveasca un cazan conform regulamentului ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de bloc necesita fochist? w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu daca exista anumite norme care sa ne oblige ca centralele de bloc sa aiba fochist . Am inteles ca peste o anumita capacitete este necesar un ... (vezi toată discuția)
Activitate in centrala termica neautorizata adimanea adimanea Buna ziua. Ce i se poate intampla unui muncitor care lucreaza intr-o centrala termica neautorizata ISCIR? Multumesc! (vezi toată discuția)