avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in timpul casniciei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in timpul casniciei

Buna ziua.

Sotul meu doreste sa achizitioneze un imobil din bani obtinuti din dividende si dorim ca aceasta proprietate sa fie exclusiv a dansului. Exista posibilitatea de a face un partaj astfel in cat acest imobil sa ii apartina in exclusivitate lui chiar daca suntem casatoriti. Va multumesc.
Desi la prima vedere pare imposibil cel mai bine este sa mergeti la un notariat.S-ar putea sa fie posibil un act de donatie.
Optati pentru schimbarea regimului matrinomial al comunitatii de bunuri in acela al separatiei pt dobandirea acelui bun.
Depinde totusi si de cauza actului, ma intreb de ce anume doriti asta amandoi. Daca aveti o cauza legala, atunci investiti bani in asta, daca aveti o cauza ilegala, atunci e posibil sa cheltuiti bani inutil.
Schimbarea regimului matrimonial al comunitatii de bunuri in acela al separatiei de bunuri se face la notar ?

Pentru ca sunt venituri pentru care a lucrat inaintea casniciei si ni se pare normal sa fie doar ale lui si sa le lase mostenire cui vrea. are copii dinaintea casniciei si acesta va fi bunului lor doar dupa ce termina facultatea.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Art. 329 C.civ - Convenţia matrimonială

Alegerea unui alt regim matrimonial decât cel al comunităţii legale se face prin încheierea unei convenţii matrimoniale.

Art. 330 - Încheierea convenţiei matrimoniale
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţia matrimonială se încheie prin înscris autentificat de notarul public, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.

(3) Convenţia încheiată în timpul căsătoriei produce efecte de la data prevăzută de părţi sau, în lipsă, de la data încheierii ei.

Alte discuții în legătură

Bunuri comune Nico.tanase Nico.tanase In cazul in care nu se doreste ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie considerat comun, ce act ar trebui incheiat pt dobandirea lui ? Multumesc (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala pentru cumparare locuinta Ani cosma Ani cosma Buna ziua. Sunt casatorita de 6 ani, dar in acest timp sotul meu a avut cateva tentative de a divorta. Se intoarce dupa un timp,dar nu am siguranta ca vom ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)